суботу, 7 березня 2015 р.

Я сильна, я слабка, я – жінка!

Напередодні міжнародного жіночого дня в нашій бібліотеці пройшов дискусійний клуб. «Я сильна, я слабка, я – жінка!» - саме такою влучною фразою розпочався цей захід. Книжкова виставка «Жінки, які змінили світ. Портрети на тлі епохи» розкрила перед читачами плеяду видатних, неповторних і беззаперечно талановитих особистостей – жінок. Жива емоційна бесіда допомогла відкрити знані і незнані постаті. Серед відомих українок виділили: українську письменницю Марко Вовчок, оперну співачку Соломію Крушельницьку, неповторну народну художницю Марію Приймаченко, історіографа, педагога, автора майже 200 наукових праць - Наталію Полонську Василенко. Також не забули й про імена жінок відомих у світі. Серед них: Мати Тереза, масштаби милосердя якої вражають; Діана, принцеса Уельська, вроджена леді Діана Френсіс Спенсер – жінка, яку навіть смерть не змогла позбавити народної любові!; Едіт Піаф, яку по праву називають співучим серцем Франції. Імена цих жінок відомі всім. Про них ходять легенди, про них пишуть книги і знімають фільми. І все тому, що їх сильний дух, краса, і незвичайна сміливість допомогли їм піднятися над загальноприйнятими правилами в світі.









На цьому святковий феєрверк до Міжнародного дня прав жінок і миру не скінчився. Наші читачі – студенти факультету міжнародної мови есперанто підготували вірші українських поетів про кохання до жінки. Поетичні рядки прозвучали українською мовою та мовою есперанто. До кожного вірша відвідувачі підібрали ілюстраційні портрети. Також студенти проспівали українські пісні мовою есперанто.














Святковий настрій додавала атмосфера, яку в цей сонячний день створили працівники та читачі бібліотеки: читацька зала прикрашена виставкою молодих художників Пархоменко Марини - студентки «Київського національного університету культури і мистецтв» та Блащук Олександри - учениці дитячої школи мистецтв під назвою «Відкриваємо нові імена».



























А працівникам бібліотеки святковий настрій додали саме такі рядки:



Вітаємо та дякуємо за співпрацю всіх читачів – жінок нашої бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар