середу, 26 лютого 2020 р.

Наш Крим- це сльоза на щоці України

Місяць, який залишився в серці кожного... Дні, які назавжди залишаться в історії України. Біль і смуток на душі від згадки про події лютого 2014 року. Дні пам'яті, які наповнюють очі сльозами. Вічна пам'ять Героям, які ціною власного життя захищали нашу рідну Україну.
У цей день у 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії «Русское единство».
Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.
В нашій бібліотеці представлена виставка до Дня кримського спротиву російській окупації.



Використана література:
  • Маґочій, П.-Р. Крим: наша благословенна земля/ Павло - Роберт Маґочій; карти П.-Р. Маґочіґ; пер. з англ.: О.Сидорчука та Н Кушко. - Ужгород: Вид-во В.Падяка, 2014;
  • Станіслав, Кульчицький; Лариса, Якубова. Кримський вузол. - Вид. 2-ге - К.: ТОВ "Видавництво "КЛІО" ", 2019;
  • Головченко В., Дорошко М. Гібридна війна Росії проти України: історико-політичне дослідження/ Володимир Головченко, Микола Дорошко; за ред. М.С.Дорошка. - К.: Ніка - Центр, 2016;
  • Тарас Березовець. анексія: Острів Крим. Хроніки "гібридної війни.-К.: Брай Стар Паблішинг, 2016;

Немає коментарів:

Дописати коментар