вівторок, 19 вересня 2017 р.

Наталка Капустянська ЗАПРОШУЄ на “капусник”

Недільного дня осінні листочки можна було позбирати не лише у лісі, а й у бібліотеці на Кавказькій. І листочки особливі - віршовані. У цих листочках можна було прочитати осінньо-ліричні рядки з поезії відомої української поетеси Тетяни Череп-Пероганич. Власне, на цій зустрічі і звучала лірика у виконанні самої поетеси, яка завітала на так званний “капусник”. Привідкриємо секрет: чому бібліотеку “Соломянська” обрано для проведення такого трішки жартівливого заходу, бо, окрім поезії, звучали й гуморески у виконанні київського автора та барда Олександра Сушка... Бо бібліотека на Кавказькій - одна із найстаріших бібліотек столиці. Та й, за словами читатів, у ній і аура особлива. А ще вздовж вулиці Кавказької пахне осінніми квітами, а неподалік бібліотеки каштани падають на брук. Отакий собі ліричний настрій створює нам природа...
Але повернімося до нашого “капусника”. Ідея створення такого мистецького заходу належить київській журналістці Наталці Капустянській. Бо треба людям нести позитивну інформацію, бо негативної і так достатньо. А, за її словами, поетесу, прозаїка, лауреата багатьох літературно-мистецьких премій Тетяну Череп-Пероганич запросила не випадково. Якось у Фейсбуці натрапила на осінні мотиви лірики Тетяни, то й взяла і поширила на своїй сторінці. Як того вечора самобутня співачка, українська Берегиня (а саме так називають) Людмилу Ященко, написала, що дякую за вірші, і на ці рядки вже написана пісня. Отак і стала причетною до створення ще однієї пісні на слова Тетяни Череп-Пероганич.  






До речі, на “капуснику”, дехто пішов додому із сюрпризом, за вгадану кількість пісень, написаних на вірші Тетяни. Звісно, ви вгадали, то були капустини, бо що ж можна ще прихопити на “капусник”?!.

До нових зустрічей на “капуснику”!

Немає коментарів:

Дописати коментар