середу, 12 квітня 2023 р.

Психогігієна або як зберегти психічне здоров’я під час війни.

Війна проходить не лише по лінії фронту. Війна вже всередині кожного: на лінії фронту вона фізична, поза ним - вона психологічна.


Що відбувається з нами, як змінюються наш настрій під час війни? Як це може вплинути на кожного з нас? Як зменшити негативні наслідки?





Коли відбувається щось жахливе і неочікуване, люди спочатку відчувають шок, діють автоматично, по програмі виживання. Розум намагається перебирати варіанти майбутнього, щоб якось підготуватися до нього - і не може цього зробити. Планування обмежене до декількох годин.







Співробітники бібліотеки "Солом'янська" успішно пройшли навчально-практичний тренінг "САМОДОПОМОГА ТА ОСОБЛИВОСТІ РЕАГУВАННЯ НА СТРЕС І ТРАВМУ" від психологині, спеціалістки по роботі з травмою, тренерки-консультантки Ізраїльської Коаліції Травми, експертки проєктів Ради Європи Наталії Макієнко. Котрий пройшов на базі ВСП "ДИТЯЧА ІНЖЕНЕРНА АКАДЕМІЯ" НПУ ІМЕНІ М.П.ДРАГОМАНОВА.


Психологиня ефективно сформулювала корисні поради, як опанувати себе в критичних умовах, як допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах.
Знаючи основні правила надання першої психологічної допомоги, ми зможемо це робити  безпечно як для інших, так і для себе.
Завдяки дотриманню нескладних інструкцій надання першої психологічної допомоги вимушеним переселенцям ми сприятимемо ефективній підтримці, швидшому та безпечнішому переживанні травми, запобігатимемо ненавмисній шкоді та зберігатимемо своє психологічне здоров’я і ресурс.



Немає коментарів:

Дописати коментар