четвер, 3 грудня 2015 р.

"Мистецтво жити від Антона Дубишина"


                                                                              «Хочеш бути щасливим - будь ім » Козьма Прутков.

Третє грудня українське суспільство зі світовим співтовариством відзначає Міжнародний день інвалідів. Інвалідність - явище соціальне, уникнути якого не може жодне суспільство і кожна держава відповідно до рівня свого розвитку, пріоритетів та можливостей формує соціальну та економічну політику щодо осіб з фізичними або розумовими вадами.
Побачити крізь хмари сонце, посміхнутися крізь сльози і знайти бажання жити — великий талант, який дається людині від народження,  або досягається потужною роботою власної душі. Щоб підтвердити цю парадигму, а саме, почути,  зрозуміти, відчути "іншого", бібліотека на Кавказькій приєдналася  до проекту Євгенії Пірог, провідника ТО "Всі мрії" та «Додай читання» - Add Reading. Експериментували  і шукали рецепти "Мистецтва жити" Євгенія  Пірог  разом із  поетом  Антоном Дубишиним, "східним" волонтером   Максимом Потапчуком та "живим" музикантом  Оленою Малишко.
Неформальне спілкування, творчий діалог зі старшокласниками спеціалізованої школи №115 допомогли  сформулювати вагомі постулати щастя кожної людини: толерантність, гідність, емпатія, мистецтво.
Як ніхто ці постулати може підтвердити наш гість - Антон Дубишин. Він не з чуток знає ціну життя. Щодня зусиллям волі доводить світу: діагноз дитячий церебральний параліч – не вирок. Пише вірші, вишиває, ліпить з тіста картини, займається волонтерством!  Життєва позиція цього хлопця – заряджати всіх оточуючих своїм оптимізмом, вірою і наснагою до життя! Саме в Міжнародний день інвалідів  Антон презентував свої книжки «Мы не такие», «Мир и я», в  яких своїм прикладом навчає  нас вмінню володіти «Мистецтвом жити» понад усе!
Наприкінці зустрічі наш гість-волонтер Максим  Потапчук  розповів історію україномовного хлопця-інваліда із села Сергіївки, якому саме емоційна підтримка допомагає встояти. До слова тут був і заклик Додай читання - Add Reading  і, безперечно, бібліотека підтримала цей заклик і долучилася до акції по збору дитячих книжок для дітей Донеччини  - "Книга для Друга"!












































Немає коментарів:

Дописати коментар