четвер, 28 квітня 2016 р.

Весна пробуджує природу, а Великдень — душу.

Наближається одне із головних свят нашого народу - свято Світлого Христового Воскресіння - Великдень - головна подія року для православних християн, найбільше православне свято. 
Святкування Світлого Христового Воскресіння – багатовікова традиція, «свято зі свят», яке прославляє перемогу добра над злом, життя – над смертю, світла – над тьмою. Тиждень від Квітної Неділі до Великодня називається «страсним тижнем».
Великий Четвер перед Великоднем називають ще Чистим Четвергом. На подвір’ях, у будинках прибирають, готуючись до Святого дня. А тим, хто хоче символічно очиститися від гріхів, марноти і позбутися від усіх хвороб, потрібно в Чистий четвер рано встати і з молитвою на Чистий четвер при купанні омитися до сходу сонця. Символічно, що, саме у Чистий четвер, у бібліотеці відбувся фольклорний концерт вихованців спеціалізованої школи «Надія», де навчаються діти з обмеженими фізичними можливостями. Інтегрування «особливих дітей» у середовище звичайних дітей - це перш за все відповідь на питання: «Діти з інвалідністю серед нас чи на узбіччі суспільства?» Бібліотека розширює кордони спілкування без бар’єрів для дітей з особливими потребами в загальний соціальний та культурний простір. 


Зустріч учнів 6 класу 115 гімназії із своїми «особливими» ровесниками пройшла на ноті позитиву, відкритості та доброзичливості. Під час концерту прозвучали пісні Великоднього циклу та веснянки. А пісня - гра: «Ой, на горі льон, льон» взагалі об’єднала виступ артистів з учнями школи.
Для учнів школи «Надія» - це перший досвід спілкування зі своїми однолітками. Кожен виступ для діток з інвалідністю - маленький крок уперед, стрибок вище своєї голови, бо кожен вихід на сцену для них – це свого роду подвиг!
Такі зустрічі навчають нас бути більш людяними, долати свої «проблеми» й труднощі так само сміливо, як і наші маленькі гості!











Вітаємо всіх із Великодніми святами, і запрошуємо відвідати нашу тематичну виставку «Великдень – свято життя, йдемо дорогою хреста!».


Немає коментарів:

Дописати коментар