четвер, 5 травня 2016 р.

Зорять з граніту вічні солдати, болями їхніми пам'ять живе.

Минає 71 рік від дня завершення найжорстокішої в історії людства Другої світової війни. Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війни 1939-1945 рр. Історія на терпить коректив, не потребує як нещирого прикрашання, так і необ’єктивного оцінювання. Вона вносить вироки сама і не приймає їх оскаржень. І саме в цей неспокійний час  актуально говорити про Другу світову війну,щоб через свою душу й серце пропустити неодмінну значущість слів «мир» та «свобода».


Бібліотека організувала  для учнів 4 та 8 класу 115 школи зустріч з очевидцем   тих трагічних подій  - ветераном, учасницею партизанського руху в Україні – Дрожжиною Ларисою Леонтіївною.  Кажуть, що час лікує рани. Проте ветеранам їх спогади про страшні роки війни завжди завдаватимуть болю. В уяві знову і знову поставатимуть ті, хто не повернувся з бою, хто не дожив до Перемоги. Учні, затамувавши подих, слухали мудрі, вагомі, авторитетні  й  дуже цінні, для нинішнього покоління, слова представниці  жіночої статі, чий подвиг неможливо не оцінити, ні порівняти.





До речі, півроку тому Лариса Леонтіївна була нагороджена медаллю «70-ліття визволення України», яку вручив президент України. Діти теж не залишили без подарунків нашу гостю.


На завершення - символічна «хвилина миру».
Ми шануємо наших сивочолих ветеранів, які пропагують кращі зразки любові до Вітчизни!!!! Зичимо насамперед їм міцного здоров’я та довголіття!

Немає коментарів:

Дописати коментар