вівторок, 17 травня 2016 р.

Вертайся, рідна мово, піснею, у серце народу, у душу Вкраїни!


18 травня 1876 р. вийшов так званий «Емський указ» (Емський акт про заборону української мови). Ще ніколи світ не бачив такого жахливого злочину проти мови! Мова – це основа культури кожної нації, найбільший її скарб, і силою відібрати її в людини чи народу – все рівно, що відібрати усе минуле й майбутнє, позбавити людину й народ найприроднішого - життя!!!

Українська мова, хто не був зачарований, почувши її в піснях, поезії, прозі!
«Вертайся, рідна мово, піснею, у серце народу, у душу Вкраїни!» - так ми назвали наш поетично-музичний концерт.
Наші гості, кращі представники творчої інтелігенції, своїм життєдайним словом стали на захист рідної мови, змогли донести й передати її щиру красу та мелодійність!
Композитор і виконавець власних пісень під гітару, оригінальний майстер української пісні – Ігор Якубовський. Поет, науковець, доктор історичних наук, професор полоністики Київського національного університету імені Тараса Шевченка – Ростислав Радишевський.
У плідному творчому союзі митці створили понад півсотні пісень, чимало з яких були виконані на концерті. У поезії Р. Радишевський оспівує вічні цінності людського життя, які ніколи не втратять своєї значущості. То ж недивно, що вірші поета з такою легкістю накладаються на музику і в результаті ми чуємо пісні, які хочеться наспівувати вже з перших почутих акордів. А чуттєвий та проникливий голос І. Якубовського, що ллється рікою з відкритої душі, нікого не залишає байдужим.
Ми, українці, пишаємося своєю мовою!







Фото на згадку

Немає коментарів:

Дописати коментар