четвер, 3 жовтня 2024 р.

Новинки жовтня (ч.2)


Долгоновська Л. Залізний генерал. Уроки людяності / Людмила Долгоновська. - Х.: Віват, 2024. - 208с.

24 лютого 2022 року Валерій Залужний, віддаючи накази, промовив слова, що стали символом українського спротиву: «Ця країна тримається на наших плечах».
Залізний генерал, легендарна постать, Герой України, Головнокомандувач Збройних Сил України (2021—2024), воєначальник, якого історія запам’ятає людиною, яка зламала план російського «бліцкригу» й розвінчала міф про непереможність російської армії, один зі 100 найвпливовіших людей 2022 року за версією журналу Time.
Який він насправді? Якою є історія становлення великого воєначальника, відомого загалу як залізний, а близьким — як щирий, скромний, вимогливий і водночас турботливий? Книжка Людмили Долгоновської дозволить зазирнути за лаштунки доленосних подій, почути голоси тих, хто стояв пліч-о-пліч із Валерієм Залужним. Як очевидиця й радниця Головнокомандувача зі стратегічних комунікацій авторка розповідає, хто підтримував генерала та що додавало йому наснаги просто «робити свою роботу», — а насправді керувати й уособлювати легендарне українське військо, кожного воїна, який тримає оборону й звитяжно виборює для України можливість бути.


Грегерсен Г. Змінюй питання / Знаходь відповіді. Генеруй інновації та знаходь рішення / гел Грегерсен; пер. з англ. О. Дятел. - Київ: Форс Україна, 2020. - 368с.                                Гел Ґреґерсен, виконавчого директор Центру лідерства Массачусетського технологічного інституту, коуч-тренер, який працював з «Adidas», «Chanel», «Coca-Cola» і «Disney», пропонує книжку «Змінюй питання / Знаходь відповіді», у якій описує революційний підхід до вирішення найболючіших проблем на роботі та в повсякденному житті. Прочитавши цю книгу, ви навчитесь формулювати питання, які змінять ваш підхід до роботи і особистого життя, дізнаєтесь, як створити для цього ідеальну атмосферу, знайти час і налаштувати мозок. На ідеями, навеженими в книжці «Змінюй питання / Знаходь відповіді» автор працював понад 10 років. За методикою Ґреґерсена створюють проекти в Pixar. Тож книгу корисно прочитати усім: від власників бізнесу до студентів.

Голт В. Манфрея вранці : роман / Вікторія Голт 4 пер. з англ. А.Івахненко. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2024. - 368с.                                                 На корнуоллському узбережжі височіє замок Менфрея, який завжди здавався Гаррієт осередком щастя та спокою. Там мешкає її найкраща подруга Ґвеннан Менфрі з давнього шанованого корнуоллського роду. Гаррієт вважає себе не надто привабливою і тому, коли закохується в старшого брата Ґвеннан, упевнена, що в неї немає жодного шансу побудувати з ним стосунки. Коли у Менфреї влаштовують бал-маскарад, дівчата, попри застороги, йдуть у занедбане крило замку, де, за чутками, живе привид коханки одного з Менфрі, яка колись дуже давно померла під час пологів. Подруги одягають знайдені там старовинні сукні, й Гаррієт уперше бачить себе іншою, набагато привабливішою. На балу це помічають не тільки гості, а й той, у кого вона, здавалося б, так безнадійно закохана.

Кемерон Б. З любов'ю від Кленсі : щоденник хорошого собаки : роман / Брюс Кемерон ; роман / Брюс Кемерон ; пер. з англ. О. Фурси. - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2024. - 352с.
Добрий і життєрадісний лабрадор Кленсі змінив кількох господарів, перш ніж потрапив до ідеального - Джей Бі. Вони залюбки проводять час разом. Кленсі бере участь у багатьох сферах життя свого господаря - наприклад, у налагодженні стосунків з дівчиною. А ще Кленсі веде щоденник, в якому розмірковує про щастя. Його життя було б зовсім безтурботним, якби не заклятий ворог - кішка на ім’я Келсі. Зрештою Кленсі приймає важке рішення - позбутися кішки. Із цього моменту на пса чекає круговерть подій, які розгортатимуться у несподіваних напрямках. Чи вдасться йому позбутися свого ворога й чи не втратить пес при цьому довіру господаря? Адже Келсі також домашня улюблениця Джей Бі…


 Їлмаз Кемаль. Елефтерія зі Стамбула. Роман / Кемаль Ілмаз ; пер. з турец. Людмила Глава. - Київ : Нора - Друк, 2023. - 192с. 
Мало кому випадає пережити таке велике кохання, про яке оповідатимуть із покоління в покоління, яке перетвориться на легенду. Але що станеться, якщо покохають одне одного турок і грекиня у такому величному та багатому на історію місті, як Стамбул, ніби створеному для того, щоб у ньому закохувались?
Історія Елефтерії зі Стамбула — це історія кохання, яка розпочалася до трагічних подій 6-7 вересня 1955 року і це кохання не згасло після того, як було перегорнуто сторінку, на якій закарбовано жахіття тих вересневих днів.
Кемаль Їлмаз вражає поціновувачів літератури своїми оповідями. А історія Елефтерії зі Стамбула ще раз підтверджує силу його слова та майстерність пера.


Сенекаль Патрік. Пасажир. роман. / Переклад з французської ростислава Немцева. - Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2024. - 176с.
Етьєну Сеґену немає й тридцяти. Родом із Друмонвіля, він уже кілька років мешкає в Монреалі. Етьєн щойно отримав посаду викладача літератури в коледжі свого рідного міста. Хай там як, на роботу й з роботи він їздитиме по двадцятому шосе, поїздка в один бік — близько години, завдяки цьому він слухатиме радіо, а найголовніше — забуде про нещодавнє розлучення! Незабаром Етьєн помічає автостопера, завжди на тому самому місці й у той самий час, коли він проїжджає мимо. Чому б не підвезти його, щоб дорога не здавалася такою монотонною? Відразу ж хлопець розуміє, що пасажир знав його ще в дитинстві, але Етьєн страждає на амнезію, і зовсім не пам’ятає свої дитячі роки. В нього виникає запитання: то хто ж цей пасажир, якого він узяв за звичку підвозити? І що вони разом робили у свої юні роки?


Павичич Юріца. Червона вода. Роман. Переклад з хорватської Наталії Хороз. - Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2023. - 288с.
У вересні 1989 року в маленькому хорватському містечку під час рибальського фестивалю зникає сімнадцятилітня Сільва. Розслідування по гарячих слідах не дає жодних результатів. Тим часом бурхливі політичні події у Хорватії — падіння системи, соціальні зміни та війна — починають затьмарювати цей трагічний випадок, про нього всі згодом забувають, окрім Сільвиних родичів, які продовжують пошуки.
Роман «Червона вода» — це двадцятисемирічна історія однієї сім’ї, пошуку відповідей, доль людей, так чи інакше пов’язаних із Сільвією та її зникненням. Водночас це й майже тридцятилітня трагічна історія Хорватії, на тлі якої розвиваються події роману.
Роман Юріци Павичича «Червона вода» нагороджений французькою премією як найкращий перекладений кримінальний роман 2021 року.


Пономаренко Сергій. Оманливе коло: / Сергій Пономаренко.  - Харків : Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2024. - 336с.
Подорож до Індії з коханою Анітою не допомогла кіносценаристу Оресту подолати творчу кризу. Ба більше: знайомство з похмурим культом богині Калі спровокувало повернення кошмарів, у яких гине він або його дівчина. Ще й, коли ворожка пропонує колоду Таро, він витягає "Похмурого Женця" - карту смерті чи переродження...
У пошуках сюжету для нового сценарію Орест за порадою друга звертається до штучного інтелекту на ім’я Пандора. Спілкування з ШІ, а також телефонний дзвінок від таємничої незнайомки допомагають йому скласти канву сюжету: убито дівчину письменника, тож до розслідування той долучає ворожку та штучний інтелект. Але роботу над сценарієм доведеться перервати: налякана і схвильована Аніта повідомляє, що за нею стежать ще з Індії.
Подробиці вигаданої історії починають втілюватися в життя, й Орестові доведеться з’ясувати, що це - попередження долі чи диявольська злочинна схема.

Коррі Джейн. Дружина мого чоловіка. Роман. / Джейн Коррі ; пер.з англ. Аліни Акуленко. Київ : Нора-Друк, 2019.- 432с.
Молода юристка Лілі починає нове життя. Вона щойно вийшла заміж, переїхала в нове помешкання й отримала нову роботу. Та чи все так безхмарно? Чоловік приховує родинну таємницю, клієнт може виявитися жорстоким убивцею, навіть дев’ятирічна сусідка Карла має свої приховані інтереси…
Роман Джейн Коррі «Дружина мого чоловіка» — для тих, хто любить психологічні трилери, сімейні драми і цікавиться функціонуванням британської судової системи.


Тведт Кріс. За браком доказів. Роман / Кріс Тведт ; пер. з норв. Н. Іваничук. _ Киїі : Нора - Друк, 2020. - 368с.
На хуторі Саннторв вбито цілу родину. Усі знають, хто вбивця, адже Маґнус Саннторв у той день втік з психіатричної лікарні і знайдений на місці злочину.
Не має сумнівів і адвокат Мікаель Бренне, призначений захисником підозрюваного. Хоча справа і трагічна, вона не має юридичних проблем, є лише кілька дрібниць, які потрібно вирішити до того, як суд закінчиться, вважає Мікаель. Але що більше він запитує, то менше відповідей отримує. І коли відповіді нарешті починають надходити, те, що видавалося простою справою, перетворюється на суцільний жах.

Немає коментарів:

Дописати коментар