четвер, 3 жовтня 2024 р.

Новинки жовтня (ч.3)


Веа, Рут. Та дівчина: роман / Рут Веа; пер. з англ. Катерина Сайко. - Київ : ВИДАВНИЦТВО РМ, 2024. - 480с. 
Ейпріл Кларк-Клівден — перша, кого Ганна Джонс зустріла в Оксфорді. Ця життєрадісна, яскрава, часом уїдлива, але так чи інак «та сама» дівчина швидко затягнула Ганну на свою сяйну орбіту. Уже в першому семестрі сусідки-нерозлийвода насолоджувались товариством вірних друзів — Вілла, Г’ю, Раяна та Емілі. А наприкінці другого Ейпріл померла.Тепер, через десять років, коли Ганна та Вілл чекають на першу дитину, звинувачений у вбивстві Ейпріл чоловік, колишній черговий Оксфорду Джон Невілл, помирає у в’язниці. Спершу Ганна відчуває полегшення: нарешті можна залишити минуле позаду. Та вже скоро все змінюється: в її життя вривається молодий журналіст і надає нові докази невинуватості Невілла. Зустрічаючись зі старими друзями й дедалі глибше занурюючись у таємницю вбивства Ейпріл, Ганна усвідомлює: люди, яких вона, здавалося б, добре знала, мають що приховувати… І хтось із них — убивця.
 

Стрелекі Дж. Новий відвідувач кафе на краю світу / Джон П. Стрелекі ; пер. з англ. Я. Лебеденка. - Х.: Віват, 2024. - 208с.     
                                                                                                      Ханні п’ятнадцять, але вона вже багато пережила. Їй завжди бракувало батьківської уваги, тож мусила піклуватися про себе самотужки. Дівчина почувалася непотрібною. Була переконана, що світ — небезпечний і недобрий. Чимало речей у цьому кафе видалися їй дивними, а питання на звороті меню схвилювали: Хто ви? Звідки ви будете? Чому ви тут? Ханна почала обговорювати їх із привітним персоналом і відкрила для себе світ нових можливостей. Так, ніби вона потребувала окулярів, щоб побачити те, про що навіть не підозрювала. Хай як складається життя, ми завжди маємо вибір і вирішуємо, яким воно буде. А ви готові замовити власну реальність?

Жослін Сосьє. Дощило птахами. Роман / Пер. з фран. Івана Рябчія. - Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2017. - 160с.                                                                                                                Навіщо жінка-фотограф прямує до таємничого лісу? Хто такий Тед Бойчук? Як йому вдалося вижити під час жахливої катастрофи? Цього фотограф так і не дізналася, адже Бойчук помер якраз перед її прибуттям до маленького хутору посеред хащ. Два літні мешканці хутору — Том і Чарлі — ще не знають, що поява фотографа повністю змінить їхнє життя. Так само, як і поява іншої старенької леді... «Дощило птахами» (2011) — не лише масштабна історична драма, а й лірична оповідь про маленьких людей, які втекли від гомінкого світу у праліс. Надзвичайно зворушливий роман Жослін Сосьє відзначено премією «П’ять континентів Франкофонії» (2011), Літературною премією колежів, премією ім. Ренґе Літературної академії Квебеку, преміями «Франція-Квебек» та читачів «Радіо Канада», а також читацькою премією Книжкового салону у Монреалі (2012). Роман перекладено німецькою, шведською, англійською та нідерландською мовами.


О.Л. Терещенко. Життя після 16.30. - Миколаїв : Видавництво Ірини Гудим, 2018. - 140с. Зібрані в книгу нотатки олександра Терещенка - внутрішній монолог сильної, міжньої і мудрої людини. Автор - учасник боїв у Донецькому аеропорту, один з тих, кого назвали "кіборгами". Отримавши тяжке поранення, втративши руки, пройшов через неймовірні випробування , він зміг повернутися до активного повноцінного життя. Книга О. Терещенка, позбавлена штучного пафосу та моралізаторства,  - урок патріотизму, мужності і людяності.


Сергій Карюк. Голота. Справа осавула / Карюк Сергій. - К.: Гамазин, 2023. - 252с.
Київ... 1768 рік... Богуслав Голота — ліценціат Болонського університету повертається до міста разом з коханою Сташкою Басаврейк. У, на перший погляд, спокійному Києві все як завжди, але зненацька низка загадкових пожеж та вбивств прокочується столицею, жахаючи містян.
Чи зможе Голота врятувати Київ та знайти вбивцю й палія? Чи кияни мають рацію і це справа рук зовсім не людини?


Сергій Карюк. Голота. Нечиста кров / Карюк Сергій. - К.: Гамазин, 2024. - 192с.                      18 століття. Таємничі смерті неподалік Острога жахають усю округу. Люди вірять, що у південну Волинь прийшла зловісна пошесть, до якої приклав руки сам Диявол, тож оголошують кривавий хрестовий похів проти нечисті. У вирі подій опиняється жебрак Голота, що мандрує на схід. Аби вижити в страхітливій круговерті, злидар мучить розплутати клубок із загадок і містичних жахів. Однак він і не підозрює наскільки далеко це його заведе.


 Спрінгер ненсі. енола Голмс. Справа про таємничі букети : повість / Ненсі Спрінгер ; перек. з англ. Ю. Садохи. - Харків : ВД "ШКОЛА", 2024. - 176с.
Коли за дивних обставин зникає друг і партнер Шерлока Голмса, шанований лікар Джон Ватсон, юна спритниця Енола не може залишатися осторонь і одразу береться за розслідування. Вона дізнається, що до будинку Ватсонів доставили химерний букет, який мовою квітів символізує смерть. Тож діяти треба швидко, поки з доктором Ватсоном не сталося найгірше.
Для дітей середнього шкільного віку.


Спрінгер ненсі. енола Голмс. Справа ліворукої леді : повість / Ненсі Спрінгер ; перек. з англ. Ю. Садохи. - Харків : ВД "ШКОЛА", 2024. - 224с.
Пригоди Еноли Голмс тривають! Цього разу сестра славнозвісного детектива Шерлока Голмса береться розплутати таємниче зникнення леді Сесілії Алістер, яка раптом покинула затишний батьківський маєток і безслідно щезла. Розслідування приводить Енолу в найтемніші Лондонські нетрі, де чи не на кожному кроці на неї чатує небезпека. Чи вдасться їй знайти леді-втікачку? Чи омине Енола пастки, розставлені її братом Шерлоком, який прагне повернути сестру-бунтарку в лоно сім’ї?

Спрінгер ненсі. енола Голмс. Справа про зникнення маркіза : повість / Ненсі Спрінгер ; перек. з англ. Ю. Садохи. - Харків : ВД "ШКОЛА", 2024. - 216с.
У першій книзі серії розповідається про дивне зникнення маркіза, спадкоємця старого герцога. Про це говорять по всіх усюдах, та розшукати його, як виявилося, не так і легко. Подія обростає новими деталями, зачіпками й темними загадками... Аж ось у пригоду, мов у пастку, раптово потрапляє Енола Голмс і зараз же береться до справи. Чи розплутає вона цей клубок? Чи знайде «кінці» такої хитрої плутанини?

ЛАМАРШ Каролін. День пса. Роман - Львів : Видавництво Анетти Антоненко, 2017. - 96с.
Каролін Ламарш є авторкою кількадесяти романів, повістей, есе і радіоп’єс. Вона є членом Королівської академії французьких мови і літератури Бельгії.
Роман Каролін Ламарш «День Пса» (1996) отримав найвизначнішу літературну премію Бельгії — імені Віктора Росселя. Це була перша книжка авторки, якій судилося закласти канон сучасного бельгійського роману в новелах. Події у творі обертаються навколо начебто банальної ситуації: посеред автостради жене ошалілий собака. Однак кожен, хто це бачив, сприйняв образ через призму власних життя і проблем. Священик, далекобійник, гомосексуал, удова — для кожного Пес став точкою відліку нового самоусвідомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар