середу, 11 березня 2015 р.

Тарас Шевченко – національний Всесвіт, духовне небо.

У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, титане, кладемо.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,
Тебе своїм сучасником звемо.
                                           В. Симоненко




Коли характеризують народ, то називають його найталановитіших і найкращих представників. Україна – це Тарас Григорович Шевченко. У ньому -  наша історія, буття, наші болі та мрії. Так як не можна побудувати майбутнє не знаючи свого минулого, так і ми в цей березневий день згадуємо Великого Кобзаря, який для нас усіх був, є і буде духовним пророком.
До дня народження справжнього сина України, геніального поета і художника Тараса Шевченка приурочена книжкова виставка-екскурс по його літературній спадщині. Представлено чимало видань пов’язаних із життям і творчістю Шевченка. Зазначимо, що інтерес до його  митецького надбання з роками тільки зростає, а також розширюються вікові рамки читачів. Так сьогодні відвідувачі бібліотеки зачитували свої улюблені вірші у Кобзаря, серед них були і юні шанувальники видатного поета. Так читання зближує людей.






Наші постійні читачі разом з працівниками бібліотеки відвідали прем’єрний показ художньо-документального фільму «І Я ТАКИ ЖИВ!», який відбувся у Будинку кіно – улюбленому місці відпочинку й спілкування киян та гостей столиці.
Жанр стрічки її автори означили як «художньо-документальний». Оповідь про Тараса Шевченка проілюстрували не лише маловідомі біографічні факти чи добре відомі поетичні твори, а й художні образи поета. 
«Героями цього фільму стали і Шевченкова мальована Катерина і оспівана в поезіях юнка Оксана, і Шевченкові дід і батько - Іван та Григорій, і багато інших персонажів, образи яких так яскраво прописані поетом на папері і на полотні», - йдеться у прес-релізі організаторів заходу.
У фільмі є і акторські пластичні етюди, і ефекти комп'ютерної графіки, і музичні твори, створені на основі поезій Кобзаря. Автори спробували унаочнити драматургічну і музичну суголосність життя і творчості поета з нашим часом. 
Над фільмом працювали: режисер-постановник, автор сценарію Олександр Денисенко, композитор Сергій Круценко, оператор-постановник Сергій Тахмазов, художник-постановник Інга Леві, генеральний продюсер Тарас Аврахов.
Задіяні актори: Олег Онещак в ролі Тараса Шевченка, Олексій Петухов в ролі слуги Гаврила Єфімова, Олена Фесуненко в ролі музи, Валерій Легін в ролі ведучого, Ада Роговцева в ролі самої себе та інші.
Джерело: http://www.telekritika.ua/








Дякуємо автору фільму за таку пронизливу історію. Чекаємо на другу частину!

Немає коментарів:

Дописати коментар