четвер, 26 березня 2015 р.

Украіна - Литва: спорідненість через віки і на віки.


21 березня почався Тиждень україно-литовської дружби. До цього проекту долучилась і наша бібліотека . Своєрідним путівником та орієнтиром по Литві стала виставка – подорож , на якій представлено чимало тематичних матеріалів і літератури з нашого фонду. Читачі також прослухали невелику інформаційну доповідь про історичні відносини наших держав та перспективи їх розвитку на сучасному етапі. Здобутки литовського народу в роки незалежності є прикладом для нас. А для кращого розуміння глибини культурних традицій між нашими країнами стала демонстрація фільму: «Литва по обидві сторони часу», з якого відвідувачі дізнались про побут , звичаї, традиції, обряди, пам’ятки, що збереглися й понині у Литві. Познайомилися з цікавим туристичними місцями Балтійської держави.
До речі, ця тема стала актуальною і для знавців мови есперанто . Ми дізналися цікаву інформацію про творця мови міжнародного спілкування – Лазаря (Людвіга) Заменгофа, доля якого теж була пов’язана з Литвою.
Відносини України та Литви мають тривалу історію і подають приклад позитивного співробітництва у різних сферах суспільного життя. 
Тож усіх запрошуємо приєднатись до Тижня українсько-литовської дружби, і хоч на деякий час, відчути себе частинкою цієї дружньої для нас країни.












Немає коментарів:

Дописати коментар