понеділок, 23 березня 2015 р.

Поезія - це музика слова, хвилююча душу.

До міжнародного дня поезії наша бібліотека започаткувала цикл музично-поетичних зустрічей «Музична ART- терапія». 
Зануритись у цілющій магнетизм музики та відчути звуки щастя і добра допомогла викладач психолого-педагогічних дисциплін Київського університету імені Б. Грінченко – музичний терапевт Радмила Мещерська. Жінка з нескінченною внутрішньою гармонією і творчим потенціалом. 
Хвилю бурхливих емоцій викликали дивовижні та незвичайні музичні інструменти, які використовує у своїй практиці Радмила. Оркестр складали: китайська волинка, чудернацькі сопілки, варган і українська дримба, австралійський джіджеріду, співаюча тибетська чаша, окарина, 8 дзвіночків, інструменти, що передають звуки грому та нагадують дзюрчання струмка, а також барабан щастя і африканська калімба. У руках майстрині весь цей театр музичних інструментів просто оживає, наповнюється яскравими фарбами і передає казкову звукову феєрію. Присутні змогли доторкнутись до цих чудо – інструментів й створити власний імпровізований концерт.
Цілющий і розслаблюючий ефект від сеансу релаксотерапії було відчутно кожному.
Продовженням нашої зустрічі стала вокалотерапія та читання в голос поезії під акомпанемент.
Дуже приємно, що такий поетично – музичний захід припав усім до душі. І Радмила Мещерська переконала присутніх у великій лікувальній силі мистецтва, подарувавши частину свого серця, тепла і доброти, за що ми їй щиро вдячні.


















Немає коментарів:

Дописати коментар