пʼятницю, 12 червня 2015 р.

Пригоди Вінчі й Едісона під бібліопарасолькою



Літо в розпалі, сонечко все більше припікає! Діти насолоджуються канікулами - найулюбленішою порою всієї дітвори. А у стінах нашої бібліотеки можна і від спеки сховатись, і з користю провести час: вибрати книжки для літнього читання, побавитись у дитячому куточку, помалювати, скористатися зоною WI-FI. А ще безпосередньо взяти участь у цікавих дійствах, які заплановані у читальні. Саме у ці дні бібліотека продовжила започаткований раніше цикл дитячих розважально-пізнавальних заходів «ЛІТО ПІД БІБЛІОПАРАСОЛЬКОЮ».


Разом із друзями нашої бібліотеки, видавництвом «Фонтан казок», відбувся широкомасштабний ДИНОЗАВРЯЧИЙ КВЕСТ , присвячений презентації дитячої науково-фантастичної повісті українського письменника Сергія Пантюка «Вінчі й Едісон». Учасниками фантастичних пригод стали учні літнього табору «Калинонька». Наш квест складався із двох етапів. Перша частина розпочалась у нашій бібліотеці. Всі учасники поділились на команди і кожна отримала своє завдання.


Друзі :Вінчі, Едісон та Фійка були першими героями, з якими познайомилися дітлахи, та налаштувались на ауру захоплюючих фентезі -пригод. Тож після невеличких приготувань вирушили у справжню мандрівку часом! І вже на початку пригод малечу чекало перше завдання: орієнтування на швидкість та уважність учасників, в якому необхідно відгадати справжні імена прототипів героїв нашої повісті. На спеціальних аркушах зашифровані літери, причому у кожного учасника своя. Після того, як усі літери вже є, складаємо слова. І ось що виявилось: Вінчі від Леонардо да Вінчі, Фійка від СофіЇ Ковалевської, Едісон від Томаса Алва Едісона. Цікаво, що знають учасники про цих видатних вчених?








Далі мандруємо на нашому часольоті у далеке минуле і потрапляємо у крейдовий період, де потрібно через сисему координат відтворити свій малюнок. Завдання нелегке, необхідно бути уважним і точним. О!Диво! У дітей вийшли справжні наскальні малюнки з давніми тваринами – динозаврами, яких зустріли наші маленькі казкові друзі.










Перший етап закінчився, таємниця динозаврячого квесту була відкрита!
Але пригоди тривають! Квест-естафету отримала інша команда, на яку чекали забавні й пізнавальні випробування уже в шкільній бібліотеці. То ж наша, мандрівка продовжується.


По етапу учасникам від першої команди дістались малюнки з динозаврами, але ж цікаво було дізнатися їхні назви. От і завдання на кмітливість: серед зашифрованих букв скласти правильні назви тварин. На це потрібно було дещо більше часу, але діти так енергійно працювали, що і це їм виявилось під силу. Отримані назви динозаврів складні і водночас цікаві: ТРІЦЕРАТОПС, ІГУАНОДНО, ТІРАНОЗАВР, СПИНОЗАВР, ЗАУРОЛОФ. Далі потрібно було співвіднести малюнки з назвами, ось і дізнались, ХТО Є ХТО!

                          




















Останнє завдання найбільш припало до душі учасникам квесту, адже можна було проявити усі свої творчі здібності. Художниця Надія Каламєєць , яка, до речі, і проілюструвала цю дивовижну пригодницьку книжку, допомогла кожному дітлаху виліпити свого динозаврика з пластиліну. 
                             



















Шедеври готові!







Наш динозаврячий квест підійшов до логічного завершення. Усі команди – учасники отримали пам’ятні дипломи, а команда-переможець одержала головний приз - книгу Сергія Пантюка «Вінчі й Едісон» у подарунок.

                                        

  


Сподіваємось, що наше незабутнє дійство справді допомогло більш розвинути дитячу ерудицію, логіку, витривалість, командний дух. А найголовніше, дітлахи розширили свій читацький світогляд, що буде стимулювати дітей до активного читання влітку. Дозвілля «під нашою бібліопарасолькою залишило неабияке враження у дітей.

 Висловлюємо щиру подяку видавництву «Фонтан казок», а саме Клімовій Марині та Коломєєць Надії за сприяння і допомогу у проведенні дитячого квесту та поповнення нашого фонду вкрай необхідною сучасною дитячою літературою!

Немає коментарів:

Дописати коментар