понеділок, 12 грудня 2016 р.

Любов і Добро від Євгенії Пірог

Затишна читальна зала бібліотеки часто гостинно приймає цікавих людей, які дарують вдячним читачам радість.
Шестикласникам школи №7 пощастило: вони мали нагоду зустрітися тут, на Кавказькій, 7, з письменницею, сценаристом, популяризатором дитячого читання, автором – організатором Всеукраїнської ініціативи «Додай читання», керівником творчого об’єднання “Всі мрії» - Євгенією Пірог.
Неймовірно швидко, у формі гри налаштувала до себе веселу компанію школярів і почалося дійство: діти уважно слухали про космос, відповідали на запитання про комети, про планети сонячної системи, імена космонавтів тощо. Ще б не цікаво- письменниця була вбрана майже в космічний костюм – на кофтині сяяли великі зірки!
Пані Євгенія розповіла про захоплюючі мандрівки Музеєм космосу у Вашингтоні, особисті враження від запуску космічного транспортного корабля у США. А після зустрічі з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком вирішила написати книжку про космос для дітей. «Так народилася книжка про Любов і Добро, якими наповнюємо світ,”- почала презентацію книги «Астронавти» сама автор. А потім разом з дітьми співала пісню про космос. 
Розповіла школярам про Дмитрика з особливими потребами(він у інвалідному візку, не ходить) і що добре було б його підтримати і написати йому листи. Діти відгукнулися і на кольорових аркушах писали слова підтримки і різноманітні гарні побажання. Ці листи будуть передані особисто цьому хлопчику із Донецької області. І цю місію виконає людина з великим добрим серцем .
Учні, огорнуті світлом нових знань, щедрістю душі цієї талановитої людини , її доброзичливістю, захоплені її активною життєвою позицією були у захваті від спілкування. Вони щиро дякували Євгенії Пірог за цікаву зустріч. 
Це справді було свято Книги, огорнуте теплом її автора.

Немає коментарів:

Дописати коментар