понеділок, 23 березня 2020 р.

ТОП 10: ІСТОРИЧНІ РОМАНИ

                                            
Середина XVII століття. Доля зводить українця Максима та поляка Янека у татарському полоні. З них хочуть зробити яничар, та у героїв інші плани. Об’єднатись, попри власні протиріччя, щоби здолати спільного ворога.
Блискавичний пригодницький роман, що читається на одному подиху і залишає незабутній післясмак.

                                              
Вдало маневруючи між документалістикою та художньою літературою, автор намагається змалювати особистість Симона Петлюри.
Людини, яка боролась між двома крайностями: власною долею та національною ідеєю, родиною та батьківщиною, утопічними мріями та суворою реальністю.
                                             
Захоплюючий роман, в якому історія переплітається з польотом фантазії автора. Зав’язка проста, але елегантна: зловмисники викрали легендарний меч гетьмана Сагайдачного.
Сліди викрадачів ведуть до Стамбулу, і декілька сміливців вирушають до серця ворога, аби віднайти козацький «Ескалібур».
                                               
Роман, який доводить, що історична проза може бути драматичною та ефектною. Демко Гориченко вирушає попередити гетьмана про зраду кошових отаманів.
Та в дорозі дізнається, що зрадили і його – в нього більше немає ні сім’ї, ні рідного дому. Все, що залишається, – зробити вибір між помстою, обов’язком та коханням.
                                               
Український історичний роман, в якому головним ворогом тоталітарного режиму стає простий хлопець Грицько. Безстрашний Чорний Ворон, якому пророчили стати отаманом.
Сміливець, що не боявся ні кулі, ні смерті. Воїн, який хоробро йшов вперед, не знаючи, що його чекає...
                                                      
Популярний український письменник вирішив спробувати себе у жанрі історичного роману. Місцем дії вибрав Полтавщину початку 20-го століття, головним героєм – слідчого у вигнанні, тлом – історію про відьом, сімейні гріхи та розплату.
Вийшло сміливо та захоплююче. Втім, як завжди.
                                                
Дебютний роман молодого автора вражає небанальним сюжетом та приголомшливою розв’язкою. Адвокат-контрабандист намагається розгадати таємниці древнього ордену, який міг змінити історію всієї Європи.
Вийшло майже, як у Дена Брауна, тільки по-українськи.
                                                
Важка, глибока, болюча книга про Голодомор. Не перша, але зовсім інша. Адже написана не професійним письменником, а простим очевидцем страшних подій, які захопили Україну менш як 100 років тому.
Публікації роману завдячуємо дочкам автора, які вирішили оприлюднити текст після смерті батька.
                                           
Історія України XVIII століття – це сплетіння політичних інтриг, невгамовної пристрасті та божевільних вчинків заради кохання. Поміж ними опиняється Ізабелла Любомирська.
Волинська княгиня, яка протистояла армії генерала Суворова, силі Станіслава Понятовського, підступам герцога Коде та чарам самого Казанови.
                                                 
Україна 17 століття. Часи, коли імена Сагайдачного, Хмельницького та Івана Сірка були не тьмяним спогадом, а живою надією на краще життя, волю і незалежність.
Пригодницько-історичний роман про кошового Сірка від метра "сучукрліту" Василя Шкляра написаний у кращих світових традиціях пригодницької прози. Політичні інтриги, шалені пригоди, козацький норов і будівництво національної державності - все це знайдете у романі "Характерник".

Немає коментарів:

Дописати коментар