середу, 2 вересня 2015 р.

Омріяне свято починається тут!

 «Літо збігло, як день, із невлежаного туману вийшов синьоокий, золоточубий вересень. Він причепив до свого бриля червоний з вологістю кетяг калини й нитку бабиного літа, заглянув до нашої школи, завзято вдарив у дзвін та й пішов поміж садами в степи крутити крила вітряків»
 (М. Стельмах).
Ось так неквапливо, але цілком закономірно вступила в свої права чудова й замріяна осінь, яка багата на традиційні та народні свята. Найперше і одне з найголовніших свят, що замайоріло на календарі – Першовересень. Саме цього дня тисячі школярів в усіх куточках України крокували на найважливіше у своєму юному житті «професійне» свято — "День знань". Та, на жаль, є багато дітей, які тільки сподіваються переступити шкільний поріг, одягнути шкільну форму, зустріти своїх однокласників і сісти за свою рідну навчальну парту. Не всі діти мають добре здоров’я і безхмарне дитинство, часто на долю маленьких людей випадають не дитячі випробування. То ж нашою бібліотекою спільно з бібліотекою ім. М.Реріха ініційовано проведення благодійної акції «У вересневих променях дитячих мрій!» у спеціалізованій лікарні «Охматдит».
В актовій залі відбувся святковий концерт за участі наших добрих друзів автора-виконавця В`ячеслава Купрієнко, викладача історії Технічного ліцею НТУУ "КПІ" Лілії Старікової, громадської організації «ЗДОРОВЕ ЛЮДСТВО» та центру всебічного розвитку "Артльорн".
Найкращою нагородою для усіх нас були радісні очі, привітні усмішки, веселий сміх та щасливі дитячі обличчя.










І звісно, ми не змогли залишити дітей без подарунків, які люб’язно допомогли зібрати небайдужі партнери нашої бібліотеки: видавництво» Фонтан казок», меценат і приватний підприємець В.І. Пономарьов.

Нехай шкільна пора для маленьких пацієнтів є лише мрією та надією на майбутнє. Але ж дитячі мрії повинні здійснюватись, хоча б в межах можливого і реального! Інакше слова, добро і милосердя, які ми часто чуємо і вживаємо, втратять усю глибину їх змісту. Милосердна людина ніколи не залишиться осторонь чужої біди, адже чужого горя не буває! Бо найсвятіше у кожного з нас – це наші діти, цвіт української нації і доленосне майбутнє нашої держави!

Немає коментарів:

Дописати коментар