неділю, 20 вересня 2015 р.

Я БАЖАЮ МИРУ УКРАЇНІ !

21 вересня у Всьому світі відзначається «Міжнародний день миру». Це день загального припинення вогню і відмови від насильства, яке підтримують мільйони людей. Щорічно жителі багатьох країн світу беруть участь у Ході Миру,  щоб вшанувати пам'ять жертв непорозумінь і конфліктів, а також нагадати всім мешканцям планети Земля про цінність миру у наш час, зробити що-небудь заради нього, пояснюючи своїм дітям, що таке мирне життя, благополуччя і по-справжньому світле майбутнє.

Якою ж дорогою ціною виборюється воно для нинішнього покоління українців! Сучасна історія пишеться  не  лише пером і словом, а й пролитою кров`ю  замість чорнил, недоспіваною піснею тих, хто на полі бою захищає матір – Україну. Та якими б мотивами й барвами не писалися її сторінки, вони омивались не лише слізьми, а й огорталися піснею. Вона – то голос бездонної душі народу, його слава і безсмертя. Як тут не згадати слова Великого Кобзаря:

«Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава –
Слава України».

Напередодні  Міжнародного дня миру, в нашій читальні відбувся довгоочікуваний музично-поетичний концерт «Я бажаю миру Україні!» -  знаного в Україні дуету «Простір музики». Учасники гурту  - справжні патріоти й романтики  Сергій  Мороз та Іван Якубовський життєдайною мовою пісні вітали гостей у залі, бажаючи насамперед  миру, добра та злагоди між людьми. 




Виконавці подарували різноманітні   пісенні композиції  на будь-який смак. Зворушливо та по-особливому звучали джазові, фольклорні, класично-блюзові  мелодії  Ігоря та Сергія.


 


Учасники дуету виконали пісні на слова видатних українських митців, зокрема В.Сосюри, В. Симоненка  та  В. Стуса та інш



     Від почутої музичної феєрії наша публіка ще довго не відпускала гостей, тісно спілкуючись після концерту.




Колектив бібліотеки разом з слухачами  висловлює щиру вдячність дуету «Простір музики» за подароване чуттєве й незабутнє свято музики й пісні, миру й любові, душевності й теплоти!



P.S.  Уже з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар