вівторок, 18 квітня 2017 р.

Великдень - величне свято наших предків

Це найсвітліше в народі свято. Вважалося, що чим гучніше звучав церковний благовіст, тим багатше буде врожай. Наймення "Великдень" має таке пояснення: у день, коли воскрес Божий Син, сонце з радості не заходило. Найурочистіший момент Всеношної служби настає, коли священник сповіщає що Христос воскрес, а всі присутні з трепетом відповідають:"Воістину воскрес!"
"Народ, що втратив свій власний календар, блукатиме у тисячоліттях недолі та пітьми. Лише той, хто пам'ятає, який сьогодні день, здатен відчувати пульс Всесвіту," - вважає відомий народознавець Галина Лозко.
З метою розширити інформаційний простір про народні традиції, вірування наших предків, в нашій бібліотеці була презентована виставка "Пасхальний вернісаж", яка містить матеріали про сучасні і вічні проблеми духовного світу людини, культуру і побут українців з давніх часів, народне мистецтво писання писанок тощо.
Сучасні українці різного віку шанують традиції своїх предків і, як прийнято говорити у це величне свято, промовляють до своїх рідних: "Дай, Боже, ще й на той рік дочекатися світлого празника Воскресіння Христового в щасті і здоров'ї"!

Немає коментарів:

Дописати коментар