неділю, 21 травня 2017 р.

Степан Процюк - конкістадор величного духу

Переконатися в тому, що серед інших сучасних українських письменників – Степан Процюк – один із самих креативних, прийшли до нашої бібліотеки семикласники .
Він – автор близько півтора десятка книжок, лауреат кількох літературних премій. Починав із поетичних проб у складі “Нової деґенерації”, згодом став співтворцем літпроекту “Інша література”.
Відкритість, простота мови і надзвичайно легка звичайність щодо форми спілкування із представниками молодого покоління читачів – ось що вирізняє цього автора від інших.
Під час 22-го Міжнародного “Форуму видавців у Львові” (2015) у ресторані «Лівий берег» відбулася презентація новинок «Коронації слова-2015», де відзнаку «Золотий письменник України» отримав серед небагатьох інших і Степан Процюк.
Відомий письменник розповів про свій творчий шлях, презентував деякі із творів, таких як
"Сорок цистерн любові" , " Аргонавти", "Варвари" та ін. Цікаво і зворушливо, як для дітей, так і для дорослих, прозвучали слова письменника: «Звідки береться зло? Чому одні не можуть і мухи образити, а інші здатні на насильство, психічне і фізичне, над іншою людиною? Я розгорнув перед тобою, юний читачу, динамічну історію людської деградації та гідності, які вступили проміж собою у непримиренний поєдинок…» Дійсно, варто замислюватися над цим частіше усім – і дорослим, і дітям, особливо у наш дуже непростий час. Можливо, саме такі зустрічі і спонукають до міркувань про сенс буття на цьому прекрасному, і в багатьох питаннях, невідомому світі, де у кожної людини, як і в книжці, своя сюжетна лінія…

 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар