четвер, 1 червня 2017 р.

Права молоді - які вони?

«Виховуючи дітей, нинішні батьки виховують майбутню історію нашої країни, а значить і історію світу»,- стверджував А.С. Макаренко. Всі люди з певним життєвим досвідом переконуються у цьому. Міжнародний День захисту дітей - один з найстаріших міжнародних свят, відзначається щороку першого червня.
Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року і вперше його відсвяткували в 1950 році. Потім ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.
Працівники нашої бібліотеки, як завжди, активно долучилися і до цієї важливої справи і посприяли організації зустрічі представників поліції з семикласниками загальноосвітньої школи № 7. Однією із тем розмови була така: "Суть поліції і громади". Діти почули інформацію про складну роботу поліції у наш час, як треба себе поводити в різних ситуаціях під час проведення поліцейськими дій щодо наведення громадського порядку. Молоді, але вже досвідчені поліцейські, доступно, цікаво, гарною українською мовою (це справило приємне враження на дорослих слухачів) розповідали школярам , що служити і захищати народ – головна функція поліції. Діти, як і дорослі, мають свої права, але їм набагато важче у житті. Можна впевнено констатувати, що відбувся цікавий діалог між учнями та представниками нової поліції, яка не тільки карає, але навчає і виховує, як користуватись своїми правами. Задоволеними від спілкування залишилися всі. У школярів було відчуття, що вони надійно захищені професіоналами. А діти можуть бути щасливими тільки тоді, коли держава дбає про їхній спокій, де б вони не перебували. На згадку про зустріч та для закріплення почутої інформації, поліцейські вручили школярам пам’ятки щодо правових знань.


   
Як не погодитися із Оскаром Уайльдом, який сказав, що найкращий спосіб зробити дитину хорошою - це зробити її щасливою. Вітаємо зі святом усіх дітей благословенної матінки – України і бажаємо радості, щастя під мирним небом та світлого майбутнього.

Немає коментарів:

Дописати коментар