вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Всупереч всьому...

ВСУПЕРЕЧ ВСЬОМУ вони стали успішними.
Мабуть, немає у світі людини, яка не чула ім'я Стівена Вільяма Гокінга. Він мав захворювання мотонейронів, бічний аміотрофічний склероз, втратив голос, не міг самостійно їсти і рухатися, а невиліковний стан його здоров'я постійно погіршувався. І Гокінг потребував цілодобової допомоги , але все це не завадило йому вчитися і працювати.
Він став фізиком-теоретиком, відомим своїми дослідженнями в астрофізиці, зокрема теорії чорних дір, популяризатором наукових знань.
Один тільки перелік нагород цієї неймовірної особистості може викликати здивування та приголомшить вас.
Впродовж 30 років він працював на посаді Лукасівського професора математики в Кембриджському університеті, на тій же посаді, що її 300 років тому обіймав Ісаак Ньютон.
Фріда Кало – відома мексиканська художниця, авторка численних експресивних і дуже яскравих картин, більша частина з яких була її власними автопортретами. Захворівши у 6 років на поліомієліт отримала тяжкі ускладнення: її ліва нога була товща, ніж права. А ще у підлітковому віці потрапила у серйозну автомобільну аварію, після якої довелося перенести численні операції. І це вплинуло на все її життя. Вона була перспективною студенткою медичної школи, але змушена була відмовитися від вищої освіти.
Жага до життя та величезне бажання нормально пересуватися спонукало Фріду оговтатися від травм і навіть відновити здатність ходити. Вона протягом усього свого життя була буквально прив’язана до лікарні, оскільки страждала від рецидивів сильного болю. Але, незважаючи на проблеми та біль, вона багато працювала як художниця і її «часом ще не готові картини купували просто з мольберта». Вона навіть викладала в Національній школі живопису, скульптури та граверства «Смарагд».
Про нелегке життя цієї мужньої мисткині був знятий фільм «Фріда».
Сподіваємося, що насичене життя цих яскравих особистостей спонукає і Вас до втілення власних мрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар