четвер, 7 жовтня 2021 р.

Європейські цінності- досягнення та проблеми


«Європейський тиждень місцевої демократії» – політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Перший «Європейський тиждень місцевої демократії» в Україні було проведено 15-22 жовтня 2007 року. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої країни.

Проведення заходу призначено на тиждень, що включає 15 жовтня – дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування у 1985.році. За допомогою цього правового інструменту держави-члени Ради Європи, які підписали Хартію, зобов'язуються втілювати принципи місцевого самоврядування в своєму національному законодавстві.

Основними цілями проведення «Європейського тижня місцевої демократії» є:
- підвищення рівня обізнаності громадян Європи стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні;
- заохочення членів муніципальних рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою запровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами;
- розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.


Немає коментарів:

Дописати коментар