четвер, 16 лютого 2023 р.

Перевір свою логіку: відгадай дитячі загадки

Більшість експертів з дитячої психології давно зійшлись на думці – загадки є невід'ємною частиною конструктивної програми з розвитку дитини.

По-перше, відгадування загадок сприяє активному розвитку мовлення: дитина починає розуміти, що слово часто має не одне значення, а декілька, що воно може вживатися і в прямому, і в переносному сенсі.

По-друге, цінність загадок полягає в тому, що вони дуже невимушено, граючи розвивають мислення малюка. Щоб дати правильну відповідь, дитина має згадати: де вона «це» бачила, на що «це» схоже, якого «воно» кольору або розміру. Тобто задіяно одразу декілька аспектів пам’яті та концентрації. Загадки, які ставлять питання (Що? Звідки? З чого зроблено?), демонструють різні грані предмета: зупиняють увагу на зовнішній вигляд або вказують на сутність, або на його призначення.

Ми зібрали для вас цікаві та незвичайні загадки, які розраховані на трохи старший вік – спробуйте відгадати їх разом із дитиною! Ви з подивом можете помітити, що на деякі питання дитя знайде відповіді швидше за вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар