четвер, 4 травня 2023 р.

Не чіпай! Відійди! Зателефонуй!

Війна. Міни. Обстріли. Це ті слова з якими ми живемо починаючи з 2014 року, та з 24 лютого 2022 ці слова стали ще більш вживанішими. Ще на початку війни діти, які пішли в перший клас, мало чули, та не розуміли значення цих слів, а з початком повномасштабного вторгнення ці діти стали  дорослими. Кожен звук сирени, таблички із написами "міни", "заміновано" - набули для них нового значення. Йдучи в школу - мають з собою додаткові наплічники (саме необхідне), знають що таке сховище, та в такій ситуації "Чим більше знаєш про власну безпеку - тим краще". Сьогодні ми запросили в бібліотеку полковника Сухопутних військ старшого викладача інженерної підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, Голобородька Сергія Борисовича та старшокласників із школи №115. 
Одна справа прочитати правила поведінки при небезпечних знахідках, про забруднену боєприпасами територію України, а інша коли це показує та розказує фахівець. Спочатку всі отримали багато корисної інформації, а потім розпочались запитання - дорослі запитання. 
"Якої величини осколки?" "Що буде коли легкова машина наїде на протипіхотну міну?" "Чи бувають міни білого кольору?" "Які міни розміновують, а які ні?"...
Головне із сьогоднішньої зустрічі підлітки засвоїли "НЕ ЧІПАЙ! ВІДІЙДИ! ЗАТЕЛЕФОНУЙ!"



Немає коментарів:

Дописати коментар