четвер, 12 травня 2016 р.

Геній з Андріївського узвозу.


15 травня 1891 року в Києві, у родині професора Київської духовної академії народився Михайло Булгаков. У цьому році ми відзначаємо 120-літній ювілей з дня народження цього видатного письменника, драматурга, відомого далеко за межами нашої країни.
Творчість Булгакова невідворотно пов’язана з батьківщиною, із рідним Києвом. Майже в усіх своїх творах, навіть у тих, сюжет яких розгортається в інших місцях, письменник начебто мимоволі, кількома словами його згадує. Майстер змалював його живий, яскравий портрет в нарисі «Київ - місто». Автор оспівує вічні образи Києва – сади, вулиці, Дніпро, зорі, сонце: «Місце прекрасне, знамените, зачароване. Ех, перлина – Київ». Загальновідомий афоризм: щоб пізнати поета, потрібно побувати на його батьківщині. Проте, саме місце народження, мабуть, не так вже багато важить, якщо людина, митець, не приросла до нього частинкою своєї душі і не оспівала його у своїх творах.
Саме напередодні ювілею М.Булгакова бібліотека підготувала книжкову виставку - інсталяцію «Геній з Андріївського узвозу», яка представлена в нашій рекреаційній зоні "Бібліо -Relax - Задоволення".
                       

                                


Пропонуємо почитати:
1.Лавров Д.А."Святий Київ наш великий...". - К.:Криниця, 2002.-152с.
2.Булгаков, М.А.Белая гвардия; Киев-город- Харьков:Фолио, 2007.-502с.
3. Булгаков, М.А. Мастер и Маргарита: роман/М.А.Булгаков. - М.: Худ.лит.,1998.-384с.
4. Шленский, Д.,Браславец, А.Андреевский спуск: культурологический путеводитель - К.:Изд.Дом "Амадей",1998. - 240с.
5. Воспоминания о М. Булгакове: Сборник.-М.:Советский писатель,1988. - 528с.
6. Дневник Елены Булгаковой. М.:Изд-во"Кн.палата",1990. - 400с. (Изд. рукописного наследия).

Немає коментарів:

Дописати коментар