пʼятницю, 27 травня 2016 р.

З українським словом - до дітей

Нерідко намагаючись осягнути сьогодення, ми все частіше звертаємось до наших коренів, історії, давньої культури, традицій, віри. Культурні та релігійні свята, що дійшли до наших днів, є одним із елементів історичної спадщини, і те, що сьогодні їх шанують багато людей і є показником ставлення народу до свого минулого. Сучасна українська абетка взяла початок із слов’янського письма, творцями його були Кирило і Мефодій. Кожне створене слово – це символ сформованої людської ідеї, витвореної у великих зусиллях, проникнуте в навколишній світ пізнати саму себе. 

Хто ж, як не сучасний дитячий автор зможе донести й передати роль рідної мови у становленні цивілізованого суспільства, сенс засвоєння історичних знань у повсякденному житті.
Саме до пам’ятної дати, Дня слов’янської писемності і культури , бібліотек організувала зустріч із письменницею, літературним редактором, керівником та ведучою культурологічної студії «Духовність української родини» – Марією Морозенко.


Пані Марія розповіла про свої перші кроки на літературній ниві, охоче ділилася творчими планами на майбутнє. Невимушене спілкування зі школярами перепліталось із прочитанням віршів поетеси, що відкривало перед нами дивовижно глибокий і чуттєвий простір душі письменниці.
Аналізуючи свій творчий доробок, Марія Морозенко детально зупинилась на своїх історичних книгах «Княгиня Ольга» та «Іван Сірко». 
На творчу зустріч поетеса завітала зі своїми студентами. Учасниками культурологічної студії. Зворушливо і не по-дитячому дорослою звучала поезія з вуст наших гостей – Іллі та Анастасії.
Уся творча й громадська діяльність Марії Морозенко пронизана яскравою патріотичною стрічкою, наповнена глибоким моральним змістом, невичерпною силою волі!!!!













Немає коментарів:

Дописати коментар