четвер, 22 грудня 2016 р.

Видавництву "Кальварія" - 25!!!

Чим  же зайнятися у цьому житті, щоб отримувати задоволення як моральне, так і (що не маловажно) матеріальне. Над цим питанням задумуватися починають уже  з підліткового віку. І дуже важливо, якщо дорослі можуть мудро і яскраво, аргументовано підказати, бажано на прикладах  із життя реальних людей.
На минулому тижні дев’ятикласники школи № 115  познайомилися  з засновниками відомого видавництва «Кальварія» - Оксаною та Петром  Мацкевич. Це люди, захоплені своєю справою, справжні професіонали, успішні бізнесмени. Головною темою зустрічі  було 25-річчя  з дня започаткування  «Кальваріі». З чого слід починати? З ідеї – чим саме хотілося б займатися, щоб отримувати задоволення. А ще слід себе запитати, як це мене змінює і як це змінює світ.  Збувається будь –яка, здавалося б, фантастична ідея, якщо докласти досить зусиль і обов’язково бути цілеспрямованим.
Цікава розповідь про саму назву видавництва - «Кальварія». Виявляється зіграла роль милозвучність назви, а не те, що вона означає (це виявилося потім і було не так суттєво – «лиса гора»?!) Професіонали видавничої справи повідали, що видавнича справа – це бізнес з продажу історій. Гарна книжка –продукт іхньої праці – повинна бути надрукована на якісному папері, гарно ілюстрована, у всьому гармонія:  оформлення має відповідати змісту.
Шановні представники видавництва розповіли, що у США – цілодобові книжкові крамниці, в яких на рівні з електронними продаються паперові. Зустріч була корисною для всіх запрошених.
PS: Видавнича справа – це перспективна справа! 

Немає коментарів:

Дописати коментар