суботу, 31 грудня 2016 р.

  Нова назва – «Солом’янська”

Бібліотека, яка знаходиться за адресою: вул.. Кавказька,7 - найстаріша серед інших бібліотек Солом’янського району. Історія її створення сягає позаминулого століття. З 1937 року бібліотеці було присвоєно ім’я льотчика Валерія Чкалова. Наприкінці цього року, згідно Закону про декомунізацію, Київрада ухвалила рішення Київської міської ради № 336/1340 від 10 листопада 2016 року
Про перейменування бібліотек Централізованої бібліотечної системи Солом’янського району м. Києва: імені В. Чапаєва для дітей на імені І. Світличного та публічної бібліотеки імені В. Чкалова на «Солом’янська» в Солом’янському районі міста Києва.
Така назва -«Солом’янська”- зумовлена розташуванням бібліотеки, адже вона знаходиться у районі, який має історичну назву “Солом’янка”.
Відповідні варіанти перейменування пройшли громадське обговорення — голосування на офіційному сайті Солом’янської райдержадміністрації.
Зазначений проект рішення також розглянутий постійною комісією Київради з питань культури та туризму.
Шановні користувачі! Ми, колектив працівників бібліотеки «Солом’янська” вітаємо вас з Новим 2017 роком і Різдвом Христовим і чекаємо на вас . Є нові поповнення фонду, як на абонементі, так і в читальній залі. Є багато нових задумів, які пропонуємо втілити в життя разом з вами!

Немає коментарів:

Дописати коментар