понеділок, 16 січня 2017 р.

ВІНШУЄМО ТЕБЕ, НАРОДНИЙ ТАЛАНТЕ!

Вітаючи з Новим роком та Різдвом Христовим прийнято бажати щастя й радості. Не відходять від цієї усталеної традиції і працівники нашої бібліотеки. Для шановних користувачів цього осередку духовності на Солом’янці був організований святковий концерт, учасниками якого були : переможець конкурсу «Голос країни. Діти.» - Еліна Іващенко, камерний хор «Джойс», поет Олександр Козинець.
В невеликій ошатній залі зібралося до півсотні запрошених. Всі вони сподівалися отримати хоч дещицю доступної насолоди від концерту в так добре знайомій бібліотеці, не сподіваючись на щось більше. А вийшло так, що присутні віншували народний талант в обмін на щедру пригорщу яскравої радості для кожного з них. В ролі ведучого – поет!

Зворушливі поетичні рядки Олександра Козинця (він же й член колективу «Джойс») спонукали задуматися над тими чи іншими подіями як власного життя, так і нашої багатостраждальної землі. Гарна, барвиста, "м’яка" українська мова і такий приємний тембр голосу полонив увагу слухачів. Напевне, це сталося тому, що, як сказав поет, янголи обирають українську…


Виступ Еліни Іващенко зустріли бурхливими оплесками як новонароджену зірочку на музичному небосхилі України. Тільки зійшла з великої сцени, визнаний талант – і вона серед нас, дарує насолоду для душі, радість для очей, гордість для сердець, бо ця представниця молодого покоління, можливо, прославлятиме своїм іменем нашу Батьківщину на великих сценах світу. І хочеться вірити, що це дійсно буде саме так, адже за словами самої Еліни її життєве кредо звучить так :» Мрія – це шлях до успіху».

Потім знову звучали вірші Олександра Козинця, який згодом плавно перевів хід концерту до виступу камерного хору «Джойс». Хочете подарувати людям радість – запросіть камерний хор «Джойс», адже в перекладі з англійської це слово означає «радість». У складі цього аматорського колективу люди різних професій. Їх поєднала велика любов до музики. І вони, усміхнені, щирі, закохані в життя, поділилися своєю радістю – жити з музикою в серці – з вдячною аудиторією, яка зачаровано слухала «Щедрик», написаний 100 років тому Миколою Леонтовичем, «Алілуя»(!984), автор цього твору, відомий у широкому музичному колі,не так давно пішов із життя. А коли зазвучала «Ave Maria», сталося диво ( багато хто із присутніх подумав саме так): похмуре небо випустило на коротку мить сонце на волю і воно нібито зазирнуло у вікна бібліотеки. Радуйся, земле українська, бо твій народ продовжує співати і вбирати в душу музику, тамуючи нею біль, і радіє кожному благословенному дню. А значить, приречений на щастя і радість на своїй землі.




Насамкінець, камерний хор «Джойс виконав твір Миколи Лисенка, духовний гімн України, «Боже, Україну збережи». Тамуючи подих, всі присутні слухали стоячи… Дякуємо, народні таланти! Бажаємо вам натхнення і творчих злетів і щиро сподіваємося на зустрічі в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар