неділю, 21 травня 2017 р.

"Трояндовий джем" з автографом Тетяни Белімової...

До нашої бібліотеки постійно торується доріжка славнозвісними людьми – і це надзвичайно приємно. Цього разу до нас завітала Тетяна Белімова - чарівна жінка, науковець, письменниця.
Тетяна Белімова дебютувала на «Коронації слова» 2013 року – з романом «Київ.ua», який отримав Третю премію. «Коронація слова» — це унікальний шанс для людини, яка пише, перетворитися на письменника!», - почала свою розповідь пані Тетяна.
Письменниця починала свій літературний шлях із новел. Так, опубліковано кілька збірок Тетяни Белімової – «Тіні» (2012) та «Мертві квіти» (2013). Також, вона – автор підручника «Проза українського модернізму 20-х років ХХ ст.» (2009) та низки наукових статей і рецензій.
2014 рік приніс Тетяні перемогу в номінації «Романи». Її новий твір «Вільний світ» отримав Першу премію.
«Мені завжди хотілося цим займатися – викладати українську літературу і водночас щось досліджувати в ній. Художня література завжди була для мене життєвим обрієм і основним інтересом, тому почуваюся невимовно щасливою від того, що долучила і свої тексти до її обширу!» - зі спокійною щирою довірливою усмішкою письменниця розповідала присутнім на зустрічі користувачам бібліотеки.
На запитання про її літературні уподобання вона сказала, що останнім часом дуже багато читає «колег» – коронаційних письменників. Це такі автори, як Галина Вдовиченко, Дара Корній, Міла Іванцова, Ніка Нікалео, Вікторія Гранецька, Марина Таран, Богдан Коломийчук, Ольга Деркачова. І не коронаційні, але, певно, улюблені з українських – Юрій Іздрик, Світлана Поваляєва, Галина Пагутяк, Юрій Андрухович. Також цікавиться новинками зарубіжної літератури. Серед письменників «далекого» зарубіжжя – Фредерік Беґбедер, Мілорад Павич, Умберто Еко. Але коли є нагода відпочити і розслабитися – обожнює мати під рукою якісний детектив!!! Тут і Агата Крісті згодиться, і Борис Акунін, і старий-добрий Артур Конан Дойл!
На думку Тетяни Белімової, письменницьке ремесло – це праця, праця і праця передусім!За її словами, художник слова і нагадує їй шліфувальника дорогоцінних каменів, чия майстерність полягає у філігранному й скрупульозному обточуванні простих камінців, аби врешті отримати справжній шедевр.

                           
 



Зустріч із письменницею приємно вразила теплом написаних нею історій. Здавалося, що по приміщенню бібліотеки розповсюджується аромат її трояндового джему. Тож щиро бажаємо натхнення, творчих успіхів у створенні нових літературних шедеврів!

Немає коментарів:

Дописати коментар