понеділок, 5 лютого 2018 р.

З героями книжок Оксани Кротюк

Про найкращу землю сьогодні у нашій бібліотеці розповідала українська дитяча письменниця, літературний редактор журналу «Малятко» Оксана Кротюк. А слухачами були учні 2-го класу Спеціалізованої школи №115 ім. І. Огієнка, які не лише слухали розповіді письменниці, а й читали, бавились і грались у пальчикові ігри. Діти на зустріч також прийшли підготовлені: з вивченими віршиками та малюнками до казочок та віршиків Оксани Кротюк, твори якої, до речі, рекомендовані Міністерством освіти і науки України до вивчення у початковій школі. Тож і самій авторці цікаво було дізнатися, які твори вибрали діти і для малюнків, і для заучування. І на запитання, які книжки найбільше читають: всі одноголосно вигукнути: «про пригоди». У творчому доробку письменниці про пригоди тварин можна читати і перечитувати – наскільки цікаво, і справді з пригодами написані історії у «Веселі єноти», «В зоопарку», «Неслухняне левеня», «Чап-чалапу, гусоньки!». А книжечка «Чорне море й синій кит» буде пізнавальною не лише для дошкільного віку – у ній ви точно дізнаєтесь чому Чорне море?!.

                                 

                                 

                                 

                                 
«Придумувати книжкових героїв цікаво, – зізнається Оксана Кротюк. Я люблю, коли герої книжок такі, начебто вони й не вигадані».
Письменниця познайомила діток іще з однією надто цікавою книжечкою «Прилетіла пташечка», у якій можна прочитати й про весняні народні свята та навчитися іншим мистецьким речам, скажімо, розмалювати, зробити аплікацію, навчитися іграм-веснянкам та заспівати разом колискові. Така собі книжка у книжці…
Сьогодні другокласники познайомились із творчістю української письменниці Оксани Кротюк – лауреата Літературної премії ім. Наталі Забіли (2006) та Лауреата літературного конкурсу «Рукомесло» (2009) не заучуванням із хрестоматії, а у цікавому спілкуванні з автором багатьох дитячих книжок.




Немає коментарів:

Дописати коментар