четвер, 19 березня 2015 р.

«Благословен той день і час…»

               І про талан його хочеться сказати так: він був блискучий, 
               але глибокий, був скорий, але бездоганний. 
                                                                                                                                                                                                                                          Ю.Смолич. 1969.







19 березня 1895 року народився наш земляк, Максим Тадейович  Рильський. Поет, публіцист, перекладач, громадський діяч.
У свідомості багатьох поколінь його ім’я утвердилось як ім’я поета–класика, творчість якого не втрачає свого значення з часом, бо оспівує вічні цінності: правду, любов і красу, що стане духовною основою творчості поета.
Саме до 120 річчя від дня народження цієї видатної людини бібліотека запросила до себе старшого наукового співробітника літературно - меморіального музею імені Максима Рильського - Морітко Тетяну Леонідівну. Вона провела для наших читачів, учнів спеціалізованої школи №7, яка, до речі, носить ім’я  М.Т.Рильського - заочну мандрівку в музей.
Завдяки змістовній розповіді усі немов поринули у своєрідний і багатогранний світ поета, відчули атмосферу того часу. Діти відкрили для себе літературний музей, дізнались про його історію та унікальну колекцію спадщини митця. Найбільше емоцій та активності у  них викликало декламування  віршів Максима Тадейовича. Кожен учень старанно готувався до виступу, зачитував виразно та з інтонацією віршовані рядки. Неабияке враження на всіх присутніх справила книжкова виставка, де представлено чимало критичної літератури та творів поета. Серед книг, безперечно, виділяється 10-томне зібрання творчого доробку Максима Рильського.









На пам'ять про зустріч, яка залишила після себе заряд бадьорості, емоцій, гарного настрою, та, безумовно, велику кількістю дитячих посмішок, працівник музею Тетяна Морітко подарувала бібліотеці збірку поезії поета «Сонети».


Дякуємо всім,  за таку змістовну та цікаву зустріч, і запрошуємо й надалі на гостини до нашої бібліотеки!


Якщо Вас зацікавила творчість Максима Рильського фонд нашої бібліотеки пропонує таку літературу:












Немає коментарів:

Дописати коментар