вівторок, 25 серпня 2015 р.

І молодую, і в літах тебе прославили в віках

Україна  - золота, чарівна сторона! Земле рясно уквітчана, зеленню закосичена.  Скільки ніжних поетичних  слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

Україно!
Ти для мене книга
Прабатьків моїх, Спадщина
слов’янська, Дніпрова,
З Мазепи, з Веделя.
Ти втішаєш і хвилюєш,
Ти з колін підносиш –
Для людей,
Для життя,
Для хліба,
Для краси.
                                      І. Сеник

         У глибину століть сягає історія нашого народу, переплетена життями і долями не одного покоління українців. То ж недаремно найважливішим, національним святом є День Незалежності,  який в Україні прийнято відзначати 24 серпня. Цього року наша держава стала старшою, мудрішою, виваженішою на 24 роки. Та сьогодення потребує від України мужності й відваги, стійкості й нескореності, витримки й терпіння. А від людей, яких вона зростила, напувала чистими водами, годувала духмяним хлібом, вимагає  здатності до подвигів в ім’я  збереження  Незалежності.  Україна стала матір’ю для людей різних націй і народностей, дала путівку у життя  мільйонам людей. Всі ми різні, але коли ми в єдиному пориві то нам усе під силу!
        Зважаючи на час випробувань у нашій державі, ми, українці, єднаємось і духовно міцніємо, поринувши в життєдайну красу поетичного слова.
       Наша країна  виколисала таких велетнів духу й пера, як Г.Сковорода,Т.Шевченко, І.Франко, В.Винниченко, О.Довженко, О.Гончар, І.Котляревський. Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, зокрема, Л.Костенко, В.Шевчук, Е.Андієвська. Усі ці видатні особистості народились і зростали в різних куточках України, проте свої  серця віддали рідній землі  та  подарували прекрасні плоди своєї творчості людям. І своїм прикладом навчають любити  свою Батьківщину, бо «Всі ми різні, але ми разом».
       Саме під такою назвою  в нашій бібліотеці  відвідувачі можуть здійснити мандрівку за допомогою літературної карти України. Маршрут подорожі обирають читачі, від півночі й до півдня, від заходу й до сходу. Найбільш охоче літературну карту відкривають юні відвідувачі. Тут в нагоді їм знадобилися знання з шкільних предметів , як література, історія, географія. Дітлахи користувались інформ – досьє письменників і поетів,  які  заздалегідь підготовили працівники бібліотеки. Вони доповнювали корисну інформацію цікавими фактами з життя  і творчості майстрів пера. До речі, на виставці представлені найвидатніші твори літераторів, з якими можна детальніше ознайомитись  у читальному залі  чи взяти до дому.

















Ще раз вітаємо усіх українців зі святом!

ЗИЧИМО  МИРУ, ЗЛАГОДИ, НАТХНЕННЯ І НЕХАЙ СЛОВО Й НАДАЛІ ОБЕРЕГАЄ Й НАДИХАЄ, ОКРИЛЯЄ І ОБЄДНУЄ ЗАРАДИ СПІЛЬНОЇ МЕТИ – ВІРИ У НЕОСЯЙНЕ МАЙБУТНЄ УКРАЙНИ!


Немає коментарів:

Дописати коментар