вівторок, 15 вересня 2015 р.

Головний детектив світу. Агата Крісті.

                                                                                                               «Людина сама  своїми руками 
                                                                                                  повинна  прокладати шлях у житті»     

Агата Крісті.

                                                                                                                                  
                                                                                      
15 вересня виповнюється 125 років з дня народження Агати Крісті (1890-1976).
  
   
 Англійську письменницю  вважають і «королевою детективу», і  «королевою інтриги», і «королевою загадок». Вона – в п’ятірці найвідоміших у світі авторів детективного жанру і найбільш публікованих митців за всю історію людства. Її перу належать понад 60 детективних романів, 6 психологічних романів, 19 збірок оповідань та 16 п’єс.  Книги А.Крісті видані тиражем понад  4 млрд. примірників і перекладені на 103 мови світу ( на 14 більше Шекспіра). Створені авторкою персонажі – детектив-професіонал Еркюль  Пуаро та, наділена дивовижною інтуїцією та спостережливістю,  Джейн Марпл із села Сент-Мері-Мід – завоювали величезну популярність, зайнявши своє місце поряд із такими героями, як Шерлок Холмс англійця А. Конан Дойла та Мегре француза Ж. Сименона.

   Життя, довжиною майже у півстоліття, подарувало їй безліч доріг, три ім’я, три заміжжя; вона написала десятки тисяч сторінок,  віддавши перевагу шуму столиці скромну стриманість робочих буднів, тиші саду, старому  будинку в Уоллінфорді та  вузькому колу  друзів.
   І хоч  сучасним ученим вдалося вивести формулу, завдяки якій кожна людина має  змогу вирахувати злочинця із перших сторінок  книг, проте великий  і постійний інтерес  у читачів незмінно викликають  її захоплюючі  й нетлінні  романи-головоломки.  Вона не вигадувала якогось особливого чи оригінального стилю. Але вміла зацікавити читачів, що рідко хто відкладав книжку, не дізнавшись, чим вона закінчиться.  Відомий усім вислів «Все геніальне – просто»  дуже влучно асоціюється саме із творчістю  леді-детективу.  Можливо, секрет  шаленого успіху А.Крісті  криється у тому, що її книги ніколи не бувають нудні, бо написані   перш за все для людей  і про людей. Ось чому хочеться читати і перечитувати ці детективні шедеври знову і знову!

   Усіх поціновувачів літератури детективного жанру і не тільки запрошуємо до нашої читальні  ознайомитись із виставкою «Детективна формула успіху Агати Крісті»  і  дізнатись багато нових та цікавих фактів про життя відомої письменниці. Кожен бажаючий  має змогу обрати свій улюблений роман, і  тим самим долучитись до світу класичного англійського детективу.
































Немає коментарів:

Дописати коментар