пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Вікно у світ – в Бібліотеці


В історії людства протягом багатьох століть у ствердженні національної самобутності визначну роль відіграють бібліотечні установи. Кожна цивілізована держава, дбаючи про духовність, освіченість свого народу, турбується про їхнє створення і поповнення. Усе життя людей поступово осідає в книзі, яка живе і владарює в царині бібіліотечних полиць.  Беручи книгу до рук, починаєш відчувати незриму присутність тих, хто створював і вдихав у неї життя, хто живився її знаннями і робив помітки на сторінках.
            І хоч розум людини вигадав інші, новітніші засоби здійснення комунікації, ніщо не може зрівнятися із часом,  проведеним у читальні. Якщо залізниці та авіалінії скоротили відстані, інтернет зробив доступним будь-яку інформацію, то книги спресували час і події, у які ми постійно поринаємо. Під шерхіт пожовклих сторінок по-новому переосмилюємо минуле, ретельно й прискіпливо переглядаємо програми майбутнього. Чи не тому й до цього часу розшукують всезнанну книгозбірню Ярослава Мудрого, вважаючи це справою честі нащадків?!
            Сьогодні Україна дійшла того рубікону, який нам будь-що треба перейти. А для цього необхідні не лише високий інтелект і глибокі знання, а й історичний досвід та виважена мудрість поколінь. Бо сучасні книгозбірні – це повноцінні  інформаційні, культурні й освітні заклади, зусиллями яких є вагомий внесок у розвиток українського державотворення і розбудову громадянського суспільства. Тож частіше відчиняймо двері бібіліотек, уважніше гортаймо сторінки незрадливих друзів, що духовно збагачують, розраджують, надихають, дають мудрі поради й відповіді на багато запитань, які ставить саме життя.
            Живучи повсякденно й розмірено, читальні, як і люди, чекають своїх свят. Символічно, що саме на 30 вересня, у православне свято Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості),  припадає Всеукраїнський день бібіліотек! А дарують  людям вічну мудрість книг – бібіліотекарі, що відзначають свою професійну дату. Вітаємо всіх колег і зичимо міцного здоров»я і довголіття, сімейного затишку, родинного тепла, дружнього взаєморозуміння та пітримки!
            Наша книгозбірня вже стала постійним осередком дозвілля й духовності на Солом»янці, частими гостями якої є  вітчизняні поети, письменники, науковці, ветерани і просто обдаровані особистості. Та найбільше чим пишається бібіліотека – це наш читач, який завжди був, є  і буде в центрі уваги, його першочергові запити й інтереси.
         Відкриваючи безмежний і різноманітний світ бібліотечного простору, пропонуємо всім  відвідувачам переглянути й ознайомитись із  нашими  бібліоекспозиціями, підготовленими з нагоди професійного свята. «Вікно у світ в бібліотеці» - виставка, що неодмінно стане провідником у світі нового й непізнаного,  «Цікаві таємниці в книжковій полиці»  - зацікавить усіх  вибагливих збирачів духовних скарбів у  бібіліотеках   різних куточків України та за  кордоном. Любителі  справжніх мандрівок здійснять  дивовижну і захоплюючу віртуальну подорож  найвідомішими бібіліотеками світу.
           Запрошуємо всіх бажаючих на культурний і духовний відпочинок до бібіліотеки, скористатись чималим спектром інформаційних послуг, відвідати незабутні заходи, творчі вечори й зібрання, стати очевидцями унікальних виставок та взяти участь у майстер-класах. А головне, стати  невід»ємною частиною нашої дружної бібліотечної родини!


Чекають зустрічі з людьми                                               
як незрадливі друзі ці бібліотеки
Їх наші предки ще назвали з давнини
значуще і правдиво так – духовні ліки.

Хто ж змалку книгозбірні обмина
і з книгою не дружать далебі.
Злоба замість добра в їх душах пророста
і щастя не приходить на поріг.

Ще в Київській Русі на вагу золота
цінилась кожна книга зазвичай.
Із них усе життя, як мед у сотах
про це, людино, добре пам”ятай!

Бібліотек, ви, не минайте друзі,
хай їх не вкриє пил століть.
Бо їхня мудрість – як повітря в лузі,
без нього нам дихати, не жить!


 Дуже приємно читати теплі та щирі слова  від  наших читачів!



Джерело:  https://www.youtube.com/watch?v=3Bh-2gbKS8U






















Немає коментарів:

Дописати коментар