четвер, 28 січня 2016 р.

Нам не забути славу Крутів!

     
         Чим вищий п’єдестал побудуємо для тих,
          що стали символом наших визвольних
          змагань, тим далі падатиме  роз’яснююче
          світло від цього символу.


                                                                                                                                                                                                                       О. Теліга



29 січня в нашому національному календарі є особлива дата. Цього дня вся Україна вшановує пам'ять своїх юних синів, студентів і гімназистів, які загинули в нерівному бою поблизу станції Крути на Чернігівщині.
 Від тих трагічних подій нас відділятиме  скоро вже сотня років, а пломеніюче світло подвигу наших героїв хвилює і хвилюватиме нас завжди. І ми, нащадки, усвідомлючи цей факт, зобов'язані зберегти у собі той вічний вогонь, ту непереможну любов до України, яку  мали ті молоді хлопці, перед якими лежало неоране полем ціле життя, і які без жалю поклали його на вівтар служіння Батьківщині.
  Напередодні сумнозвісної дати у бібліотеці  відбулось засідання клубу краєзнавців, присвячене пам’яті Героїв Крут. Постійна  читачка  Юрченко Г.М. підготувала доповідь   про  передумови й наслідки  Крутянської трагедії, та її безпосередній  вплив на подальший розвиток українського національно- визвольного руху.  Також із  розповіді бібліотекаря присутні дізнались про українських митців, що поетичним словом виразили  свою громадянську позицію стосовно січневих подій 1918 року.


У читальному залі бібліотеки всі бажаючи можуть ознайомитись із тематичною виставкою «Бій під Крутами - подвиг непідвладний часу». 









Немає коментарів:

Дописати коментар