вівторок, 14 березня 2017 р.

В літопис шани і любові

Негаснуча зоря Тараса Шевченка яскраво засіяла в нашій бібліотеці 12 березня. Запрошений колектив «Осіннє золото» (художній керівник – Олена Ковальова) розпочав концерт з пісень на вірші Т. Шевченка(«Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», Думи, мої думи», «Ой, полечко, поле» та багато інших). Як сказала Олена Євгенівна, всі пісні не тільки актуальні, а гірко актуальні. Геніальність Тараса Шевченка в тому, що його поезія змушує наших сучасників стримувати сльози ( і тих, хто кохає, і тих, хто чекає на повернення зі Сходу рідних і близьких).



  На імпровізованій сцені стояли в українському національному вбранні 20 учасників хору «Осіннє золото», гордо і величаво тримали голову, як свою золотаву корону життєвої мудрості. Присутні бачили перед собою золото душі цих людей, бадьорість і свіжість весни, а щодо осені – хіба що велику мудрість буття на цьому білому світі, який дає кожному свою долю, і свій світ широкий…


 Шанувальників шевченківської поезії зібралося близько семидесяти чоловік. Звучали не тільки пісні на вірші українського генія, але й читали його поеми напам’ять. Зокрема, пані Юлія прочитала поему «Катерина».


 Учасник хору Віктор Іванович порадував блискучим виконанням гуморесок. Вдячна аудиторія вибухала оплесками.


 Серед солісток яскраво вирізнялася Анна Станіславівна, яка співала прекрасні, але давно призабуті пісні. Художній керівник Олена Євгенівна привітала іменинників, які святкували у лютому свої 82-й та 88-й Дні народження !!! Це справжні життєлюби, оптимісти, закохані в народну пісню.


Приємно було слухати пісні народів світу: білоруські, російські, єврейські ...


                 
В історію нашої бібліотеки, в літопис шани і любові, заслужено потрапив чудовий колектив «Осіннє золото». Насамкінець, всі присутні заспівали Гімн України. Це було дуже зворушливо. Україна буде жити і процвітати - кожним словом своїм стверджували учасники цього концерту.

Немає коментарів:

Дописати коментар