понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Поважаючи старість, будуєш майбутнє!

Слухай старих людей, то й чужого розуму наберешся, й свого не загубиш. 

                                                Поважай старих, бо й сам старим  будеш.

                                                    Шануй старих - молоді тебе пошанують.

                                                                (українська народна мудрість)


    Перший день жовтня в Україні розпочинається з особливої календарної дати. Наша держава, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства, та визначила перше жовтня як День людей похилого віку, щоб засвідчити глибоку повагу до найстарших представників громади. 
    Турбота про людей літнього віку - справа усього суспільства. Бо хто ж як не вони зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними свого району, міста і держави?! Найбільше багатство зрілого покоління  - це досвід, знання, вміння та мудрість.
     Сьогодні, переживаючи скрутні часи, усім нелегко. Але пам’ятаймо, що поруч є люди поважного віку, яким є набагато складніше. Чимало літніх людей бере активну участь у громадському житті району, продовжують працювати,  вносячи відчутний внесок у соціокультурний простір рідного міста. Серед них є і наші постійні читачі.
    Вислухати, підбадьорити, порадити і допомогти є невід’ємною частиною щоденного життя нашої великої бібліородини. Для наших літніх читачів бібліотека пропонує чималий спектр можливостей, послуг і заходів. Створена ретро-вітальня, такий собі куточок для теплого і невимушеного спілкування. Тут можна   почитати улюблену книгу і газету, зігрітись гарячим чаєм у холодну погоду і зануритись в атмосферу приємних спогадів.
    Неабияку увагу  працівники бібліотеки приділяють   читачам найстаршої вікової категорії, орієнтуючись, насамперед, на їхні запити й інтереси. Вони  не залишаються не вислуханими та не почутими. У читальному залі охочі займаються англійською та мовою есперанто.
   Є чимала категорія користувачів, які через незадовільний стан здоровя або поважний вік не в змозі відвідувати читальню. Таким людям запропоноване обслуговування  на дому. Бібліотекарі приносять необхідну літературу та віддають частинку свого душевного тепла і дружнього спілкування.
  
















 Колектив бібліотеки щиро вітає усіх людей похилого віку зі святом і бажає многії літа в  здоров’ї, достатку, благополуччі, миру та злагоди!






Немає коментарів:

Дописати коментар