вівторок, 10 листопада 2015 р.

Олександра Дорожовець - нове ім`я в сучасній дитячій літературі!

Протягом літа  2015 року наша бібліотека приймала безпосередню  участь у Всеукраїнському конкурсі " НАПИШІТЬ ПРО МЕНЕ КНИЖКУ". Його мета - заохотити українських письменників до творення повістей для дітей середнього шкільного віку, у яких сучасна дитина могла б «упізнати себе».
Подані тексти оцінювало журі:
- Юрій Бедрик, письменник, літературний редактор;
- Олена Забара, експерт із дитячої літератури; 
- Оксана Проселкова, учитель української мови і літератури;
- Ксенія Палій, директор Бібліотеки на Кавказькій;
- Іван Андрусяк, письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок».

Оприлюднення результатів конкурсу відбулося «в режимі онлайн» на спеціальній сторінці конкурсу у соцмережі «Фейсбук»: https://www.facebook.com/ConCurs.fontan/?fref=ts

Бібліотека на Кавказькій разом з видавництвом "Фонтан казок" презентує першу книжку-переможниці літературного конкурсу «Напишіть про мене книжку!» - містичну  повість Олександри Дорожовець «Старий будинок». Ця книжка започатковує нову серію видавництва "Фонтан казок" - "КНИЖКА ПРО МЕНЕ", - у якій будуть публікуватися  твори українських письменників для дітей середнього шкільного віку, ключовим у яких є образ сучасної дитини - образ, у якому юний читач має всі шанси "упізнати себе».

Ось вам кілька сторінок із книжки. Проілюструвала її відома художниця Надія Дойчева-Бут.



Старий будинок – це неодмінно таємниця, іноді навіть містична… Але ті таємниці й та містика, з якою зіткнулася дванадцятирічна Софійка у старому будинку на Тихій вулиці, перевершать усі ваші сподівання! Навдивовижу світла і зворушлива історія про те, яким насправді важливим у нашому житті є все, створене з добром і любов’ю, у що вкладена часточка душі.


Учні 115 школи із задоволенням познайомились з  молодою обдарованою письменницею. Під час зустрічі авторка  зачитувала уривки зі своєї повісті,  розповідала про те, що надихнуло її прийняти участь у цьому проекті. Олександра  залюбки повідала юним читачам  про себе та охоче відповідала на їхні  запитання.


 Дебют молодої письменниці відбувся!  Книжка  знайшла  свою читацьку аудиторію!









Немає коментарів:

Дописати коментар