неділю, 29 листопада 2015 р.

Подорож вихідного дня у "Печворковий сад"

Бібліотека продовжує  цикл подорожєй вихідного дня. Цього разу ми разом із читачами відвідали виставку клаптикового шиття «Печворковий сад» у Музеї видатних діячів української культури.
Мистецтво клаптикового шиття відоме багатьом народам світу: в Англії та Північній Америці – це «печворк», в Японії- «кеса», в країнах Середньої Азії –«курак», в Росії – «лоскутноє шитьйо», на островах Карібського басейну –«мол».
Україна ще не має усталеної назви нетипового для неї жанру декоративно-прикладного мистецтва, бо розвивається він не так давно – всього кілька десятиліть. Та впродовж цього часу він отримав популярність, знайшов своїх прихильників як серед глядачів, так і серед професійних художників і майстрів інших жанрів. У цьогорічній експозиції «Печворковий сад» фігурують майстри з Києва, Харкова і Кам’янця-Подільського. Любителі пошиття орнаментальних композицій чи своєрідних «картин» із клаптиків тканини з використанням аплікації, вишивки, колажу, асамбляжу та ін., представили глядацькій спільноті своє бачення світу природи. 









































Немає коментарів:

Дописати коментар