вівторок, 5 травня 2015 р.

Ми з роду воїнів Вітчизни

       Вітри довгого часу не остудили людської пам’яті, громи політичних баталій  не віднесли до небуття найчорнішу, але водночас і найгероїчнішу сторінку історії України, якою стали події ВВВ. Вона писалась подвигами і звитягами, кров’ю і смертями, нечуваним героїзмом і непосильною працею звичайних людей, які пліч-о-пліч, як одна сім`я, стали непорушною стелею перед фашистською навалою.
 Події, переживання, враження тих часів до останнього подиху супроводжують учасників і свідків війни з фашизмом, яких залишилось зовсім небагато. 9 травня для них справді неповторне свято, коли вони одягають гімнастерки, мундири, дістають нагороди і зустрічаються з однополчанами.
Серед користувачів бібліотеки ім. В.Чкалова , які зробили величезний внесок у Велику Перемогу, хочеться назвати ім’я Івана Івановича СЕЛІФОНОВА.  Людина – легенда, льотчик-винищувач І.І. Селіфонов здійснив 375 бойових вильотів, в тому числі – 170 в тил ворога, збив 8 літаків противника, був учасником звільнення Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Кривого Рогу, Одеси, Львова.
Нагороджений  багатьма орденами і медалями,  але головна нагорода для нього – український орден Богдана Хмельницького 3-го ступеня за визволення рідної Землі-України. Брав участь у звільненні  Донбасу, битві за Дніпро, звільненні Правобережної і Західної України, Львівсько-Сандомирській операціях.
З нагоди святкування 70-річчя Перемоги  над фашизмом Селіфонов Іван Іванович завітав до нашої бібліотеки і зустрівся із старшокласниками школи №115. Наш ветеран повідав про шляхи своєї бойової слави, а саме, про перший бойовий виліт, про визволення  Батьківщини, про своїх бойових однополчан, та про парад Перемоги, в якому він прийняв участь 24 червня 1945 року.                     
   І.І. Селіфонов подарував бібліотеці пам`ятну книгу «Парад Победы» та унікальні відеоматеріали, які із захопленням  переглянули  відвідувачі.
     Висловлюємо щиру вдячність за справжній урок мужності та героїзму, на якому ветеран поділився своїми спогадами та ознайомив молоде покоління про гіркоту поразок, радість перемог, подвиги живих героїв, і тих хто поліг у борні.
    Перед ними ми схиляємо голову, у величезній повазі, перед ними стаємо на коліна , за ту Велику Перемогу, яку здобули відважні герої не лише для України, а й для усієї Європи.


 





















Немає коментарів:

Дописати коментар