середу, 27 травня 2015 р.

Над Києвом сонце травневе блищить

Київ! Виколисаний сивим Борисфеном - Дніпром, обпалений вогняними вітрами історії, овіяний солодким димом весняних садів, омріяний і оспіваний у віршах і мелодіях. Київ, такий древній і сучасний, водночас, є одним з найкрасивіших міст світу. А травневий Київ взагалі нікого не залишає байдужим. Місто, що потопає серед рясного суцвіття каштанових свічок, приваблює, чарує і вражає! Недаремно святкування Дня Києва припадає на цей квітучий період, а саме на останні вихідні травня.






Напередодні загальномасових святкувань у нашій бібліотеці відбулося засідання клубу краєзнавства "Мій Київ". Переважна більшість учасників клубу - це корінні кияни, що закохані у своє місто і життєва доля яких тісно переплетена з Києвом. Велич і багатство історично - культурної спадщини Києва стало однією з основних тем обговорювання.Учасники зустрічі підготували цікаві матеріали про історію Києва, його святині та визначні архітектурні пам’ятки столиці. Спілкування краєзнавців проходило як рідною мовою, так і англійською. І це було дуже актуально, оскільки щорічно збільшується кількість іноземних гостей, що відвідують нашу столицю.


Софія Київська і Золоті ворота, Видубицький монастир і Києво-Печерська Лавра, Андріївський узвіз і Володимирський собор - всі ці визначні місця наочно демонстрували за допомогою карти Києва та відповідних фотолистівок.Жваві дискусії та обговорення, захоплюючи розповіді й гарний настрій стали запорукою успішного проведення краєзнавчого засідання.






  Своєрідну атмосферу свята додавала виставка репродукцій українського художника Володимира Слепченка "Київ як портрет". Серед такої надзвичайно яскравої палітри кольорів кожен може розгледіти знайомі та близькі серцю місця нашої столиці. А саме, Бессарабку, Собор Святого Олександра, вид на Лавру з Арсеналу, дім Михайла Булгакова, Шоколадний будинок, собор Святого Миколая, і навіть звичайне Київське подвір’я.













Київ увібрав у себе мудрість віків і поколінь, накопичуючи неосяжне багатство національної історії й культури, без якого не мислиться українська земля. Про глибину культурної величі Києва можна дізнатися із нашої книжкової виставки - ілюстрації "Над Києвом сонце травневе блищить". Сподіваємось, кожен відвідувач знайде для себе пізнавальну й корисну інформацію про минуле й сьогодення Києва, перегорне фотоальбоми про Київ та порине у незвіданий культурний світ улюбленого міста мільйонів людей.



Немає коментарів:

Дописати коментар