неділю, 3 травня 2015 р.

Весна - це сонце і тепло


На календарі 3 травня, а значить вагомий привід привітати всіх оточуючих із Днем Сонця, заснований у 1994 році Міжнародним товариством сонячної енергії.
У цей дивовижний день ми вшановуємо наше світило, яке дає сили всьому на Землі. Без сонячного тепла  не проростає насіння, не розпускається листя на деревах, не зеленіють поля. Без сонця темно, холодно і  незатишно.
Долучилася до святкування Дня Сонця і наша бібліотека, продовжуючи започаткований раніше цикл музично - поетичних зустрічей «ART –терапія». Цього разу зустріч виявилась по-травневому теплою і особливо яскравою. Гостями нашого «сонячного» заходу були юні відвідувачі - учні 221 школи, які вже самі по собі випромінюють позитивну енергію і безкінечну радість. Діти познайомились з бібліотекою, оглянули книжкову виставку, розповідали  вірші про сонце англійською мовою, читали книжки, малювали цікаві малюнки, відгадували загадки. 









Із викладачем і музикальним терапевтом Радмилою Мещерською поринули у справжню казко-терапію. Послухали незвичайну пригоду про трьох янголят, які подорожували мальовничими куточками нашої Землі у пошуках цікавих звуків природи. Разом з героями нашої казкової розповіді учні милувалися багатством Матінки – природи, насолоджувалися такими звуками, як шум моря, колихання вітру, громом та дощем, співом птахів. Взяли участь у справжньому оркестрі, розмалювали листівки із зображенням сонечка улюбленими кольорами веселки. 








 





Сплеск  емоцій викликало оригінальне «музичне серце», яке виготовила Радміла. Передаючи  його по колу, діти змогли відчути звуки серця і  згадати про рідних і близьких їм людей.





На згадку про цікаву і незабутню зустріч школярі отримали невеличкі пам’ятні сувеніри -«Сонечки».




Тож і ще раз вітаємо з Днем   Сонця! Бажаємо, щоб Сонце приносило радість і світило у всі прояви нашого життя!


Немає коментарів:

Дописати коментар