вівторок, 2 червня 2015 р.

Правова веселка дитинства


1 червня світ відзначає День захисту дітей, який вважається одним із найдавніших міжнародних свят. У далекому 1950-му році Міжнародна жіноча організація прийняла рішення про визначення 1 червня Міжнародного дня захисту дітей. Якщо в перші роки його святкували в 17-ти країнах, то сьогодні в усіх кінцях світу.
Цей день покликаний привернути увагу світової спільноти до проблем охорони здоров’я дітей, боротьби з експлуатацією дитячої праці, прав дитини на освіту, дозвілля й захист від фізичного насилля і багатьох інших. Більшість дітей зустрічаються із порушеннями їхніх прав. Діти почуваються безправними у світі дорослих, вони не мають можливості висловлювати та відстоювати свою думку, і навіть у них немає до кого звернутися у випадку порушення своїх прав.
З метою поширення правової грамотності серед наших маленьких читачів бібліотекарі провели ряд правових бесід, ігор і вікторин. Але на цьому «Правова веселка дитинства « не скінчилась: відвідувачі змогли насолодитися виставкою малюнків гуртка «Петриківського розпису» палацу дітей та юнацтва, присвяченої саме Дню захисту дітей. Почитати, пограти та помалювати в оновленому дитячому куточку. Все це створило справжню атмосферу святкового настрою маленьким відвідувачам бібліотечного дозвілля.
Впевнені, що об’єднавши наші зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак нового покоління Українців.













































Немає коментарів:

Дописати коментар