вівторок, 23 червня 2015 р.

Є на землі події, які не порівнюють ні з чим!


22 червня 1941 року фашистська Німеччина без оголошення війни напала на Радянський Союз. Цей день в Україні відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Наша бібліотека провела годину пам’яті «Є на землі події, які не порівнюють ні з чим!»
Перший удар фашистів відчули саме українські землі. Київ почали бомбити близько чотирьох ранку 22 червня: заводи, військові аеродроми, мости. Під час першого нальоту загинуло 25 осіб, 76 отримали поранення.
   Словами  відомої пісні «Двадцать второе  июня» розпочалась зустріч наших шановних гостей – ветеранів: Дрожжиної Лариси Леонтіївни (учасниці партизанського руху в Україні) та Ніколаєва Олександра Васильовича (учасника Великої Вітчизняної Війни, полковника авіації)  з юними читачами, відпочиваючими в літньому таборі «Калинонька». До речі,  більше півстоліття вважалось, що військовий хіт «Двадцать второе  июня» склав народ. І лише в 2003 році вдалося встановити, що  ці рядки написав Борис Ковинєв – поет із Полтавщини.
    Ця війна залишила глибоку борозну в історичній долі Євро­пи та світу. Її нищівний вогняний вал двічі прокотився  по території України, не обминаючи жодного населеного пункту, жодної домівки. Смертоносний буревій сплюндрував українську землю, позбавив життя, понівечив долі мільйонів людей. Не було сім'ї, яка б не зазнала лиха, не відчула болі втрат.
     І справа не тільки у тому, що минула війна так і не розв'язала низки складних проблем, котрі її спричинили, а й у тому, що вона зав'язала нові заплутані вузли у відносинах між країнами і народами.
    Друга світова - це величезна людська трагедія. І для того щоб ця трагедія ніколи не повторилася ми й організували  зустріч молодшого покоління з безпосередніми очевидцями та учасниками  цих важких випробувань для нашої рідної Землі. Пам'ять усіх загиблих присутні вшанували  хвилиною мовчання. Ми разом молимося і звертаємося до всіх українців із проханням берегти мир, добро і злагоду в Україні.






































Немає коментарів:

Дописати коментар