четвер, 18 червня 2015 р.

Марія Морозенко - співець добра й душевної краси

Літнє дозвілля в нашій бібліотеці продовжується! Цього разу під нашу БІБЛІОПАРАСОЛЬКУ завітала відома українська письменниця, поетеса, член Національної спілки письменників України, лауреат багатьох літературних нагород (конкурсів «Рукомесло», «Сила малого», «Українська сила»), численних пісенних фестивалів та міжнародних конкурсів Марія Морозенко. 
Саме з такою багатогранною особистістю зустрілися дітлахи літнього табору «Калинонька». Юні читачі відразу поринули в атмосферу тепла і позитиву, яку випромінює ця чарівна жінка. Діти із задоволенням вирушили у подорож по казковим країнам, де зустріли « хлопчика Чока, який шукав Країну Щастя», познайомились із «Святковою читанкою» і літературним переказом казки «Дванадцять місяців». А «Чарівна азбука», яка вирізняється легким стилем і влучною римою, навчила швидко відгадувати загадки та запам’ятовувати літери.
Відомий критик і літературознавець К. П. Волинський влучно відмітив: «Познайомившись з казочками Марії Морозенко, я відкрив для себе цікавого, обдарованого поета-казкаря. Головне в тих казках – поетична, «казкова» манера викладу, образність і така приваблива для дітей мелодійність мови. А ще – відчуття дитячої психології (сприймання), ясність образів, сюжетність. Коли читаєш казки Марії Морозенко, в уяві мимоволі постають кращі зразки української літературної казки від Івана Франка, Лесі Українки, Наталі Забіли, Оксани Іваненко…» 
Серед присутніх знайшлись майбутні літератори, які прочитали свої перші твори. Казкарка залюбки поспілкувалася із юними авторами та побажала їм наснаги в майбутній творчості.
А на згадку про незвичайно-позитивну і корисну зустріч письменниця подарувала бібліотеці історичну поему «Княгиня Ольга», яка так потрібна сучасному читачу. До речі, одна із книжок найближчим часом прийме участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна».
Марія Морозенко належить до тих митців, які патріотично віддані українському слову, об’єднує навколо себе молодь з усіх куточків країни, вчить їх цінувати кожну мить життя і наповнювати його милосердям та людяністю.


























Немає коментарів:

Дописати коментар