вівторок, 12 квітня 2016 р.

Космічний простір у бібліотеці на Кавказькій

   12 квітня світова спільнота відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики. Рівно 55 років тому, 12 квітня 1961 року було дано відлік космічній ері людства - на орбіту стартував перший землянин Юрій Гагарін. Цього дня більше 140 країн з гордістю відмічають, що є космічними державами. Для України цей день також є особливим, оскільки вона належить до тих держав, які освоюють космічний простір. Неоціненний внесок у розвиток авіабудування, космонавтики і ракетобудування зробили вчені - уродженці нашої землі: Ю.Кондратюк, К.Ціолковський, С.Корольов, П.Попович, Л.Каденюк, І.Сікорський, О.Антонов та ін.

 Зараз, 55 років тому, мало хто сумнівається у тому, що майбутнє нашої цивілізації пов`язане з космосом. А значить, попереду людство чекає чимало унікальних відкриттів і звершень, які неодмінно будуть вписані в історію авіакосмічної науки.

З нагоди свята бібліотека на Кавказькій відкрила для відвідувачів  справжній  "Авіакосмічний простір", який ми зробили за допомогою  нашого партнеру - Малої Повітряної Академії (авіамодельний клуб "Термік"). Тут і літальні апарати, виготовлені власними руками вихованців Академії, і банери, присвячені героям Космосу. Мотопланери є діючими й беруть участь у різних авіазмаганнях. За допомогою інформ-дайджеста "Вони відкрили Всесвіт" всі бажаючі зможуть відкрити для себе багато нового, цікавого й здійснити уявну подорож просторами космосу.

 Керівник клубу Панков Сергій Валерійович, разом із учнями 115 гімназії здійснив уявний авіакосмічний політ. Діти почули корисну інформацію про історію першого польоту людини в космос, дізналися про відомих українських авіаконструкторів. Доповідь про створення планерів підготував вихованець авіамодельного клубу -  Нестеренко Олександр. Особливого змісту набула розповідь про видатного українського авіаконструктора О.К.Антонова. Саме сьогодні для наших юних школярів бібліотека презентувала свою брошуру "Мистецтво на крилах мрії Олега Антонова". Але, звичайно, найбільший інтерес у дітей викликав майстер-клас від авіазнавця Сергія Панкова. Юні читачі власноруч виготовили  модель літаючого апарата і відчули себе в ролі справжніх авіаконструкторів. Наприкінці заходу на дітей  чекала ігрова вікторина, за правильні відповіді діти отримали готові планери. Радощам та емоціям не було меж,авіакосмічний політ завершився запуском планерів на подвір`ї бібліотеки.


































Немає коментарів:

Дописати коментар