четвер, 21 квітня 2016 р.

Екологічна культура виховується з дитинства

Кожна людина  є невід"ємною частинкою природи. Природа дає нам життєвих сил, вона очищує  та облагороджує наші душі. Спілкуючись із природою, ми стаємо більш добрішими, відкритими. Вона володіє великою силою, яка здатна відродити людину. Але, на жаль,  сьогодні природа  сама потребує захисту. Щорічно в нашій країні  відмічається День довкілля.  Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля. В цей день усі небайдужі  люди та громадські організації ініціюють заходи, екологічні проекти, які спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.



Саме з метою екологічного виховання в нашій бібліотеці відбулася екологічна гра-вікторина, яку організувала та провела з учнями 7 класу 115 гімназії ім. І.Огієнко фахівець з екологічної освіти КП «Київського міського Будинку природи» -  Галина Стець.


На першому етапі змагання школяри розділилися на дві команди і отримали конверти із завданнями. 






 Більш за все підліткам сподобався конкурс «Намалюй екосистему».




За вправу «Склади поняття»  дві команди отримали рівну кількість очок!






А наприкінці зустрічі  юні відвідувачі  зробили  справжні «КОМПЛІМЕНТИ ПРИРОДІ».





Завдяки  грі, хлопці та дівчата змогли закріпити знання, які вони отримали в рамках шкільної програми та дізнатися багато нового, цікавого та корисного про екосистему нашої планети, біоценоз, екотоп та ін...




Немає коментарів:

Дописати коментар