середу, 18 березня 2020 р.

ТОП 10 : УКРАЇНСЬКА ФАНТАСТИКА

Бурхливе фентезі, в якому головна героїня відкриває в собі здатність впливати на реальність уві сні. 
Однак сила прийшла в не найкращий момент, а сни стають дедалі химернішими. Вони попереджають про небезпеку? Чи самі поглинають світло життя?


                                      

Роман, що починається як нетиповий детектив (за загадкових обставин вбито чаклунку-лезбійку) майже невимушено перетікає в еротично-містичний трилер. 
Події розгортаються у білоруській провінції, яка вишукано контрастує з моральними дилемами, які піднімає автор. 

                                               

Книга для тих, хто любить подвійні історії зі спільним потрійним дном. З одного боку книги починаються реальні історії, з другого – вигадані. 
Посередині – оповідання, яке зав’язує їх в одне кільце та розставляє всі крапки над «і». Кажуть, цю збірку краще не читати у потязі.


                                         
4. РОМАН ДАНИЛЮК, «КІМНАТИ ДИХАЮТЬ ПРОТЯГАМИ»
Друга робота молодого письменника, який став відомим після публікації в альманасі «Сучасна українська проза». Головні персонажі нетипові – кімнати та спогади. 
Сюжет балансує між реальністю та сновидінням, а фінал обіцяє здивувати навіть досвідчених книголюбів. 

                                              

Повість-фантазія, що однаково зачаровує і дорослих, і дітей. Козак Андрій має борг і повинен надійно заховати скарб. Так, щоби ніхто не знайшов. 
Але його вже шукають. І, може статись, що платити за нього збираються Андрієвим життям.


                                         
6. ВАРВАРА ЕНАЛЬ, «ЛЕГЕНДИ СУЕМИ. КНИГА 1. НЕ ВСІ ШЛЯХИ ВЕДУТЬ ДО ХРАМУ»
Перша частина фентезійної саги про загадкову Суему. В центрі сюжету – 16-річна жриця кохання при храмі, яка раптово стає потрібна багатьом людям. 
Її купує могутній маг і намагається повернути правитель рідного королівства. Що ж в ній такого особливого? І куди веде її справжня дорога? 

                                                     

Збірка фантастичних історій про боротьбу людства з його заклятими ворогами: невідомими потворами, невідомою хворобою, невідомою заразою та… самими людьми. 
Серйозна та глибока книга, яку потрібно довго обмірковувати та періодично перечитувати.
                                                 

Збірка оповідань українського Айзека Азімова, який не побоявся змішати жанр наукової фантастики з детективом, жахами та біблійними мотивами.
І все це, щоби знайти відповідь на споконвічне питання письменників-фантастів. Чи може людина співіснувати з іншими розумними видами?


                                         
9. ОЛЕСЬ БЕРДНИК, «ЗОРЯНИЙ КОРСАР»
Українські «Зоряні війни», в яких Добро постійно бореться зі Злом, але обидві сторони пасують перед наймогутнішою силою у Всесвіті – Коханням. 
Культовий роман про любов, внутрішню свободу та пошуки себе у відкритому космосі. Його вже роками читають не лише в Україні, а й по всьому світу.


                                    10. МАКС КІДРУК, “БОТ. ҐУАЯКІЛЬСКИЙ ПАРАДОКС”
Хороші науково-фантастичні книги українською виходять не так часто. Ще рідше їх пишуть наші автори. Макс Кідрук з романом “Бот. Ґуаякільский парадокс” це правило вирішив порушити.
Тимур був перспективним програмістом, але після невдалого експерименту більше не може займатися улюбленою справою. Він намагається вести звичайне життя, щоб забути минуле. Тимур не знає, що спогади знову стали реальністю, і на вулицях панує жорстокість і страх.
“Бот” — по-справжньому гостросюжетний бойовик, що читається на одному диханні.


Немає коментарів:

Дописати коментар